Δημόσια ΥγείαΕργαστηριακοί γιατροί: Κινδύνους από το strep-test εκτός ιατρείων

Εργαστηριακοί γιατροί: Κινδύνους από το strep-test εκτός ιατρείων

- Advertisement -

Διακοπή της πώλησης γρήγορων τεστ για στρεπτόκοκκο από τα φαρμακεία για λόγους δημόσιας υγείας ζητούν οι εργαστηριακοί γιατροί της Δυτικής Ελλάδας μέσω του συλλόγου τους ΣΙΔΕΙΔΕΛ, καθώς τα τεστ αυτά χρησιμοποιούνται από άτομα που δεν γνωρίζουν τη διαδικασία λήψης φαρυγγικού επιχρίσματος, όπως είναι τα άτομα του οικογενειακού ή φιλικού περιβάλλοντος των ασθενών.

Διακοπή της πώλησης γρήγορων τεστ για στρεπτόκοκκο από τα φαρμακεία για λόγους δημόσιας υγείας ζητούν οι εργαστηριακοί γιατροί της Δυτικής Ελλάδας μέσω του συλλόγου τους ΣΙΔΕΙΔΕΛ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος (ΣΙΔΕΙΔΕΛ) θέτει θέμα εγκληματικής ευθύνης για την πώληση των τεστ στρεπτοκόκκου από τα φαρμακεία, εξαιτίας των κινδύνων που ενέχει η λοίμωξη από το συγκεκριμένο μικρόβιο και ζητά την παρέμβαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Σημειώνει πως «ένα πολύτιμο εργαλείο διάγνωσης και σωτηρίας της ανθρώπινης ζωής στα χέρια του έμπειρου μικροβιολόγου και του εξειδικευμένου προσωπικού των εργαστηρίων και διαγνωστικών κέντρων, γίνεται επικίνδυνο στα χέρια μη εξειδικευμένων ανθρώπων.

Τίθεται μείζον θέμα διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας με τη διακίνηση των strep-test από τα φαρμακεία στο όνομα του εύκολου κέρδους.

Είναι αδιανόητο τη στιγμή που μιλάμε για θέσπιση ποιοτικών κριτηρίων στις διαγνωστικές εξετάσεις από το Υπουργείο Υγείας, να ευτελίζεται και να καταστρατηγείται η κάθε μορφή ποιοτικού ελέγχου στη διενέργεια μιας τόσο βασικής -κατά κύριο λόγο παιδιατρικής- διαγνωστικής εξέτασης».

Μηδενική ανοχή

Οι εργαστηριακοί γιατροί τονίζουν τη μηδενική ανοχή τους σε πρακτικές αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος, ενώ ως καθ΄ ύλην αρμόδιοι, καλούν όλους τους πολίτες να απευθύνονται στους μικροβιολόγους και στα διαγνωστικά εργαστήρια για τη διενέργεια των strep-test.

Παράλληλα, ζητούν από τα υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία και δηλώνουν πως είναι εξοργιστικό να διακυβεύεται η υγεία των μικρών παιδιών στο βωμό των μπίζνες των φαρμακείων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ