Δημόσια ΥγείαΕπίδομα λουτροθεραπείας 2024: Δικαιούχοι και δικαιολογητικά

Επίδομα λουτροθεραπείας 2024: Δικαιούχοι και δικαιολογητικά

- Advertisement -

Λεπτομέρειες για το επίδομα λουτροθεραπείας 2024 που θα καταβάλει στους ασφαλισμένους του ο ΕΟΠΥΥ, περιλαμβάνονται σε σχετική εγκύκλιο του Οργανισμού.

Λεπτομέρειες για το επίδομα λουτροθεραπείας 2024 που θα καταβάλει στους ασφαλισμένους του ο ΕΟΠΥΥ, περιλαμβάνονται σε σχετική εγκύκλιο του Οργανισμού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το επίδομα λουτροθεραπείας θα καταβληθεί στους δικαιούχους για πλύσεις που θα γίνουν από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου.

Στην εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, αναφέρεται ότι η αποζημίωση λουτροθεραπείας αφορά την πραγματοποίηση κατά ανώτατο όριο 15 λούσεων.

Δικαιούχοι του επιδόματος λουτροθεραπείας 2024
  • Δικαίωμα για την χορήγηση του επιδόματος λουτροθεραπείας έχουν οι ασφαλισμένοι που πάσχουν από τις εξής παθήσεις:
  • Αυτοάνοσες ρευματικές παθήσεις με προβολή του μυοσκελετικού συστήματος, που δεν βρίσκονται σε οξύ στάδιο. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται παθήσεις:

Ρευματοειδής αρθρίτιδα.
Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος.
Συστηματική σκλήρυνση.
Πολυμυοσίτιδα – δερματίτιδα.
Ρευματοειδής πολυμυαλγία.
Μεικτή νόσος του συνδετικού ιστού.
Αγγυλοποιητική και ψωριασική αρθρίτιδα.
Μετατραυματικές δυσκαμψίες, μετατραυματική αρθρίτιδα.
Δερματοπάθειες.
Στην κατηγορία αυτή υπάγονται η ψωρίαση, το χρόνιο έκζεμα και η χρόνια διάχυτη νευροδερματίτιδα.

Δικαιολογητικά
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για αποζημίωση λουτροθεραπείας είναι τα εξής:
  • Γνωμάτευση ιατρού, αντίστοιχης με την πάθηση ειδικότητας, δηλαδή ορθοπαιδικού, ρευματολόγου, δερματολόγου, φυσιάτρου.
  • Στη γνωμάτευση θα πρέπει να αναφέρεται αναλυτικά η πάθηση του ασφαλισμένου και να αιτιολογείται αναλυτικά η αναγκαιότητα υποβολής του σε λουτροθεραπεία. Σε περίπτωση έλλειψης ιατρού ειδικότητας ρευματολόγου στην περιοχή, θα γίνονται αποδεκτές γνωματεύσεις από ορθοπεδικούς για τις αυτοάνοσες ρευματικές παθήσεις με προβολή του μυοσκελετικού συστήματος, που δεν βρίσκονται σε οξύ στάδιο.
  • Γνωματεύσεις εκδίδονται από ιατρούς νοσοκομείων του ΕΣΥ, Στρατιωτικών και Πανεπιστημιακών, ιατρούς των μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ και από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς.
  • Ιατρική γνωμάτευση θεράποντα καρδιολόγου (συμβεβλημένου ή μη), από την οποία να προκύπτει, δεδομένης της κλινικής κατάσταση του ασφαλισμένου, ότι δύναται να προβεί στην συγκεκριμένη θεραπεία και ότι δεν υπάρχει ιατρική αντένδειξη για την διενέργεια αυτής.
  • Βεβαίωση της λουτροπηγής από τον νόμιμο εκπρόσωπό της ότι η λουτροπηγή ανήκει στις αναγνωρισμένες από το Κράτος λουτροπηγές. Από την ίδια βεβαίωση θα πρέπει να προκύπτουν οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των λούσεων, καθώς και τα χρονικά διαστήματα εντός του οποίου πραγματοποιήθηκαν.
  • Ψηφιακό αντίγραφο ή επικυρωμένο αντίγραφο απόδειξης παροχής υπηρεσιών του ξενοδοχείου ή του ενοικιαζόμενου δωματίου, προκειμένου να διαπιστώνεται η μετάβαση και διαμονή του ασφαλισμένου στον τόπο της λουτροπηγής. Στην περίπτωση που η λουτροπηγή βρίσκεται κοντά στον τόπο κατοικίας του ασφαλισμένου και δεν προκύπτει διαμονή, απαραίτητη κρίνεται η υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης του ασφαλισμένου στην οποία θα δηλώνει ότι, μετακινήθηκε τις ημερομηνίες όπως αυτές αναφέρονται στην βεβαίωση του νόμιμου εκπροσώπου της λουτροπηγής.
  • Επιπρόσθετα για τα ΑμΕΑ με τετραπληγία ή παραπληγία, δύναται να αποζημιώνεται και ο συνοδός για το κόστος μετακίνησης του.

Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν λιγότερες των 15 λούσεων, θα αποδίδεται ποσό που αντιστοιχεί στις πραγματοποιηθείσες λουτροθεραπείες κατ΄ αναλογία. Δικαιολογείται μία λουτροθεραπεία ανά ημέρα.

Για την απόδοση δαπανών λουτροθεραπείας δεν απαιτείται ή δεν λαμβάνεται υπόψη κάποιο παραστατικό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ