Δημόσια ΥγείαΕΟΠΥΥ: Φυσικοθεραπείες με μοναδικό κωδικό sms - Οι αλλαγές

ΕΟΠΥΥ: Φυσικοθεραπείες με μοναδικό κωδικό sms – Οι αλλαγές

- Advertisement -

Αλλάζει ο τρόπος που θα πραγματοποιούνται οι φυσικοθεραπείες από την Δευτέρα 3 Απριλίου, καθώς ο ΕΟΠΥΥ, θα ελέγχει τις ηλεκτρονικές γνωματεύσεις με την χρήση ειδικού κωδικού μιας χρήσης για επιβεβαίωσης εκτέλεσης.

Αλλάζει ο τρόπος που θα πραγματοποιούνται οι φυσικοθεραπείες από την Δευτέρα 3 Απριλίου, καθώς ο ΕΟΠΥΥ, θα ελέγχει τις ηλεκτρονικές γνωματεύσεις με την χρήση ειδικού κωδικού μιας χρήσης για επιβεβαίωσης εκτέλεσης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μετά τα φάρμακα και οι φυσικοθεραπείες μπαίνουν στο σύστημα πιστοποίησης των sms για την εκτέλεση τους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ χρειαστούν φυσικοθεραπείες θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιημένο κινητό ώστε να τους σταλεί ηλεκτρονικά ο κωδικός επιβεβαίωσης μιας χρήσης με sms προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πράγματι θα εκτελεστεί η θεραπεία και δεν αποτελεί πλασματική χρέωση στον Οργανισμό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ πλέον θα απαιτείται η διαδικασία χρήσης του OTP κωδικού ως εξής:

Κατά την έκδοση – αποθήκευση της γνωμάτευσης μέσω της εφαρμογής Συνταγογράφησης Παροχών ΕΚΠΥ, αποστέλλεται στον ασφαλισμένο μήνυμα κινητού τηλεφώνου (SMS), στο οποίο περιλαμβάνεται ο Κωδικός μιας χρήσης για Επιβεβαίωση Εκτέλεσης (OTP) που είναι απαραίτητος για την εκτέλεση της γνωμάτευσης από το συμβεβλημένο πάροχο του ΕΟΠΥΥ, μέσω του eΔΑΠΥ Ανοικτής Περίθαλψης.

Ο αριθμός κινητού τηλεφώνου που θα σταλεί το SMS αναζητείται με την παρακάτω σειρά προτεραιότητας:

Ο αριθμός κινητού τηλεφώνου που έχει πιστοποιήσει ο ασφαλισμένος στον
Φάκελο Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ) του

Ο αριθμός κινητού τηλεφώνου που έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο Επικοινωνίας
Πολιτών των υπηρεσιών του www.gov.gr

Εάν ο αριθμός κινητού δεν είναι καταχωρημένος σε κανένα από τα παραπάνω μητρώα, τότε το πεδίο θα πρέπει υποχρεωτικά να το καταχωρήσει ο συνταγογράφος Ιατρός.

Στην περίπτωση αυτή, ο συνταγογράφος Ιατρός θα πρέπει να ενημερώσει τον ασφαλισμένο για την ανάγκη πιστοποίησης του αριθμού του κινητού τηλεφώνου στον προσωπικό του ΦΑΥ, ώστε σε επόμενη συνταγογράφηση το κινητό τηλέφωνο του ασφαλισμένου να ανακτάται αυτόματα από τον ΦΑΥ.

Σε περίπτωση επαναλαμβανόμενων γνωματεύσεων αποστέλλονται διακριτά μηνύματα SMS με τους αντίστοιχους κωδικούς επιβεβαίωσης εκτέλεσης (OTP) για κάθε μία (μηνιαία) γνωμάτευση.

Κατά την εκτέλεση στην εφαρμογή eΔΑΠΥ Ανοικτής Περίθαλψης, των γνωματεύσεων φυσικοθεραπείας από το συμβεβλημένο πάροχο, θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπληρώνεται το πεδίο «Κωδικός Επιβεβαίωσης Εκτέλεσης», όπου ο πάροχος θα καταχωρεί (συμπληρώνει) τον εξαψήφιο (6ψήφιο) κωδικό OTP που του έχει δώσει ο ασφαλισμένος.

Ο ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα προβολής ή ανανέωσης του κωδικού επιβεβαίωσης εκτέλεσης μέσω του προσωπικού του ΦΑΥ στη στήλη «Κωδικός Επιβεβαίωσης Εκτέλεσης» στο μενού «Γνωματεύσεις», ως φαίνεται παρακάτω:

Για θέματα τεχνικής υποστήριξης της εφαρμογής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται μέσω email στη διεύθυνση: edapy@eopyy.gov.gr.

Επισημαίνεται ότι είναι υποχρεωτική η ύπαρξη του στοιχείου επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο) για την έκδοση/εκτέλεση ηλεκτρονικής γνωμάτευσης με χρήση OTP προκειμένου ο ασφαλισμένος να λάβει την σχετική παροχή, καθώς επίσης και για τη δυνατότητα ενεργοποίησης/πρόσβασης του Φακέλου Ασφάλισης Υγείας.

Ο Οργανισμός στοχεύει στην μείωση ή και εξάλειψη αναφορών/ καταγγελιών ασφαλισμένων του για άγνοια περί εκτέλεσης παροχών στον ΑΜΚΑ τους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ