Δημόσια ΥγείαΕΟΦ: SOS για μαρμελάδα που προκαλεί σεξουαλική διέγερση

ΕΟΦ: SOS για μαρμελάδα που προκαλεί σεξουαλική διέγερση

- Advertisement -

Την προσοχή των καταναλωτών για μαρμελάδα που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας, εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς εντοπίστηκε να περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες χωρίς να το αναφέρουν.

Την προσοχή των καταναλωτών για μαρμελάδα που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας, εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς εντοπίστηκε να περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες χωρίς να το αναφέρουν.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο ΕΟΦ, αναφέρει πως κατόπιν ενημέρωσης των σουηδικών αρχών, προβαίνει σε προειδοποίηση προς τους καταναλωτές για να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση των εξής προϊόντων: WONDER MIX PASTE, MAGIC GOLD, NATURAL MIXED HERBAL BLEND PASTE.

Ανακοίνωση ΕΟΦ για μαρμελάδα

“Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως συμπλήρωμα διατροφής ή τρόφιμα (μαρμελάδα) για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή του και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που πραγματοποιήθηκαν τα προϊόντα βρέθηκαν να περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil) και ταδαλαφίλη (tadalafil), χωρίς αυτή να δηλώνεται στη επισήμανση τους.

Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων προϊόντων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία”.

Αποσύρονται παρτίδες οφθαλμικής αλοιφής

Στο μεταξύ, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχωρά στην ανάκληση των παρτίδων 153 και 213 του φαρμακευτικού προϊόντος DEXAMYTREX EYE OINT, οφθαλμική αλοιφή (0,3%+0,03%) λόγω πιθανής επιμόλυνσης της δραστικής ουσίας θειϊκή γενταμικίνη κατά την επεξεργασία της, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την προληπτική ανάκληση των εν λόγω παρτίδων από την κατασκευάστρια εταιρεία. Η εταιρεία BAUSCH HEALTH ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ως τοπικός αντιπρόσωπος του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ