Δημόσια ΥγείαΕΟΦ: Απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών για 119 φάρμακα

ΕΟΦ: Απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών για 119 φάρμακα

- Advertisement -

Απαγορεύεται η αποθεματοποίηση των συγκεκριμένων φαρμάκων για διάστημα τριών μηνών, έως 19 Απριλίου 2024

Απαγορεύεται η αποθεματοποίηση των συγκεκριμένων φαρμάκων για διάστημα τριών μηνών, έως 19 Απριλίου 2024

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σε προσωρινή απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών για 119 φάρμακα διαφόρων κατηγοριών προχώρησε την Παρασκευή ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Ο Οργανισμός προέβη σ’ αυτήν την απόφαση έπειτα από αξιολόγηση των στοιχείων επάρκειας των εν λόγω φαρμάκων στην αγορά και ισχύει για διάστημα τριών μηνών, δηλαδή έως 19 Απριλίου 2024.

Κατά τη διάρκεια ισχύος της απόφασης απαγορεύεται η αποθεματοποίηση των συγκεκριμένων φαρμάκων. Ο ΕΟΦ υπενθυμίζει ότι η υποχρέωση της διάθεσης αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά ισχύει για όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα έπειτα από έγκρισή του για έκτακτη εισαγωγή ή με απόφαση κατ’ εξαίρεση κυκλοφορίας με ξενόγλωσση επισήμανση.

Σε κάθε περίπτωση, η διάθεση των φαρμάκων στους ασθενείς, στην Ελλάδα κατά προτεραιότητα, είναι επιβεβλημένη από όλους τους συμμετέχοντες στη διακίνηση (κάτοχοι άδειας κυκλοφορίας, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία), σύμφωνα με τη ζήτηση και τη νόμιμη συνταγογράφησή τους, υπογραμμίζει ο ΕΟΦ.

Παράλληλα, συνεχίζεται η επιτήρηση των υποχρεώσεων επάρκειας των προϊόντων καθώς και η συνολική επάρκεια της αγοράς σε φάρμακα. Μη επαρκής κάλυψη των αναγκών των ασθενών επισύρει την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων, επισημαίνεται.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ