Δημόσια ΥγείαΕΟΦ: Ανάκληση γνωστού συμπληρώματος κατά της τριχόπτωσης

ΕΟΦ: Ανάκληση γνωστού συμπληρώματος κατά της τριχόπτωσης

- Advertisement -

Την ανάκληση από την αγορά, αρκετών παρτίδων ενός γνωστού συμπληρώματος διατροφής που κυκλοφορεί ως μέσο καταπολέμησης της τριχόπτωσης και ως ενδυναμωτικό των μαλλιών, αποφάσισε ο ΕΟΦ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Την ανάκληση από την αγορά, αρκετών παρτίδων ενός γνωστού συμπληρώματος διατροφής που κυκλοφορεί ως μέσο καταπολέμησης της τριχόπτωσης και ως ενδυναμωτικό των μαλλιών, αποφάσισε ο ΕΟΦ, σύμφωνα με ανακοίνωση.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ στις εν λόγω παρτίδες «χρησιμοποιήθηκε παρτίδα α’ ύλης (εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου) στην οποία πιθανώς περιέχει θραύσματα επιμολυσμένη με τη μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο». Σημειώνεται πως το αιθυλενοξείδιο, είναι καρκινογόνος ουσία, που μπορεί να προκαλέσει λευχαιμία, λεμφώματα και καρκίνο του μαστού.

Ποιο είναι το προϊόν

Το προϊόν που ανακαλείται, είναι το συμπλήρωμα διατροφής με την ονομασία DUCRAY ANACAPS EXPERT (της εταιρείας PIERRE FABRE MEDICAMENT).

Η ανάκληση αφορά τις παρτίδες 2K1KT, 2K1MB, 2K1MC, 2K1WK και 2K1RJ.

Τι ζητά ο ΕΟΦ

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: «Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία PIERRE FABRE MEDICAMENT στην επιχείρηση PIERRE FABRE HELLAS SA. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία έχει προβεί η εταιρεία και αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Η εταιρεία που διακινεί το εν λόγω προϊόν στην Ελλάδα οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ.

Κατά την ενημέρωση του ΕΟΦ η εταιρεία υποχρεούται να αποστείλει παραστατικά αγοράς του παραπάνω προϊόντος καθώς και πελατολόγιο και παραστατικά διακίνησης σε αγορές άλλων κρατών μελών της ΕΕ ή τρίτων χωρών. Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ».

Ωστόσο, στη συνέχεια, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι η συγκεκριμένη ανάκληση είναι λάθος και την απέσυρε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ