Δημόσια ΥγείαΈνωση Πνευμονολόγων: Συμβουλές για έκθεση πολιτών στο κρύο

Ένωση Πνευμονολόγων: Συμβουλές για έκθεση πολιτών στο κρύο

- Advertisement -

Να παραμένουν σε εσωτερικούς θερμαινόμενους χώρους καλεί τους πολίτες η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, ζητώντας τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με έκθεση στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Να παραμένουν σε εσωτερικούς θερμαινόμενους χώρους καλεί τους πολίτες η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, ζητώντας τους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις με έκθεση στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους, καθώς η έκθεση στο ψυχος δύναται να προκαλέσει επιδείνωση των συμπτωμάτων ή παροξυσμό της νόσου.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων για την κακοκαιρία

«Η μεγαλύτερή μας έγνοια είναι οι ευάλωτοι συμπολίτες μας, οι άστεγοι και οι μοναχικοί άνθρωποι, κυρίως οι ηλικιωμένοι», ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης, αναφερόμενος στην κακοκαιρία.

Ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ σε απευθείας σύνδεση από το κέντρο της Αθήνας διαβεβαίωσε ότι η παροχή βοήθειας στους ευάλωτους συμπολίτες μας εντείνεται στη διάρκεια της κακοκαιρίας και υπενθύμισε ότι ο δήμος διαθέτει τον τετραψήφιο αριθμό 1595, στον οποίο μπορούν να καλούν οι πολίτες για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Στον τετραψήφιο αριθμό 1595 του Δήμου Αθηναίων οι πολίτες μπορούν να καλούν για αιτήματα παροχής βοήθειας και αναφορά προβλημάτων

«Θερμή παράκληση, όσοι χρειαστείτε κάτι, διότι δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε τις επόμενες 48 ώρες, καλέστε στο 1595 και ένας άνθρωπος του Δήμου Αθηναίων θα βρίσκεται εκεί», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων και συμπλήρωσε ότι «το θέμα είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι μπορεί να βρεθούν σε κίνδυνο. Και εκεί είναι που όλη η ομάδα μας, δίνει το μεγαλύτερο βάρος. Να είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους».

Οχι στις άσκοπες μετακινήσεις

Επιπλέον, ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε από τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ σε περιπτώσεις που είναι απαραίτητο να μετακινηθούν να κάνουν οπωσδήποτε χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την ασφάλειά τους.

«Θα γελάσουν όσοι μας βλέπουν τώρα, οι παλιοί μου φίλοι από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αλλά και η Αθήνα έχει τα ορεινά της. Έχουμε το Πολύγωνο, την Άνω Κυψέλη. Για εμάς σημασία δεν έχει μόνο το κέντρο, έχουν και οι γειτονιές. Να έχουμε ανοιχτούς τους δρόμους, να είναι η καθαριότητα παντού, να είναι το πράσινο παντού, να είναι ο ηλεκτροφωτισμός παντού», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής και Πρασίνου, Χρήστος Τεντόμας, αναφέρθηκε στην ετοιμότητα όλων των υπηρεσιών του δήμου -κοινωνικών, τεχνικών, πρασίνου και καθαριότητας- για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, τονίζοντας ότι θα υπάρχουν διαθέσιμοι θερμαινόμενοι χώροι, στους οποίους θα φιλοξενηθούν όσοι χρειάζεται να ζεσταθούν τις δύσκολες ημέρες που έρχονται.

Σημειώνεται ότι στις 3/2 σε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο, υπό τον Κώστα Μπακογιάννη, οριστικοποιήθηκε ο τελικός σχεδιασμός στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, ώστε ο Δήμος να είναι σε θέση να παρέμβει άμεσα και αποτελεσματικά όπου απαιτηθεί.

Ο Δήμος Αθηναίων, εκτός από τον δικό του σχεδιασμό βρίσκεται σε στενή συνεργασία και σε “ανοιχτή γραμμή” με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες πολιτικής προστασίας: Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρεια Αττικής, Ελληνική Αστυνομία, Τροχαία και Πυροσβεστική.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ένωση Πνευμονολόγων Ένωση Πνευμονολόγων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ