Δημόσια ΥγείαΕμβόλια: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία

Εμβόλια: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία

- Advertisement -

Σημαντική αύξηση κατά 31% σημείωσαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της χώρας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ειδικότερα, αταγράφονται 78 κρούσματα ανά 100.000, ενώ την περασμένη εβδομάδα ήταν 58. Στα νοσοκομεία, είναι θετικό στον κορονοϊό το 7,7% των ασθενών, ενώ στις μονάδες εντατικής θεραπείας το ποσοστό ανέρχεται στο 1,5%. Ο δείκτης μετάδοσης Rt είναι 1,12, ενώ πριν από επτά ημέρες ήταν 0,93. Το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων και εισαγωγών στις ΜΕΘ, όπως υπογραμμίζεται, καταγράφεται σε πολίτες άνω των 90 ετών.

Εκστρατεία εμβολιασμού

Στο μεταξύ, η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 προχωρεί στην Ιταλία με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες είναι πάνω από 20 εκατομμύρια, αλλά μέχρι αυτή την στιγμή έχουν εμβολιαστεί μόνον 700.000 άνθρωποι. Από την Δευτέρα, το εμβόλιο θα διατίθεται και σε πολλά φαρμακεία, με στόχο πριν από τα Χριστούγεννα να αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό των πολιτών οι οποίοι θα έχουν εξασφαλίσει ενισχυμένη προστασία κατά του ιού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Photo: Pixabay

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ