Δημόσια ΥγείαΕισαγγελική έρευνα για μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

Εισαγγελική έρευνα για μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης

- Advertisement -

Εισαγγελική έρευνα μετά τις αποκαλύψεις για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης από κορωνοϊό έναντι 500 ευρώ αλλά και για πλαστά τεστ ανίχνευσης της νόσου, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Μαρία Γκανέ.

Εισαγγελική έρευνα μετά τις αποκαλύψεις για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης από κορωνοϊό έναντι 500 ευρώ αλλά και για πλαστά τεστ ανίχνευσης της νόσου, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Μαρία Γκανέ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός ζητεί στο πλαίσιο της έρευνας να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση σειράς σοβαρότατων αδικημάτων, όπως είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 ΠΚ), η υφαρπαγή ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού (άρθρου 221 του Π Κ) που αφορά γιατρούς και φαρμακοποιούς, η έκδοση ψευδών βεβαιώσεων (άρθρο 242 του Ποινικού Κώδικα) που αφορά υπαλλήλους που τυχόν εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά και η παραβίαση των μέτρων της Πολιτείας για τον κορωνοϊό (άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα).

Στο «μικροσκόπιο» της έρευνας που τώρα αρχίζει, σύμφωνα με τις ίδες πληροφορίες, αναμένεται να τεθούν γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσοκόμοι, υπάλληλοι, πολίτες αλλά και πρόσωπα που ενδεχομένως να παίζουν ενδιάμεσο ρόλο στην διακίνηση πλαστών πιστοποιητικών. Σκοπός είναι να έρθει στο φως η δράση πιθανών κυκλωμάτων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση και την έναρξη της έρευνας στάθηκαν οι καταγγελίες που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης πωλούνται έναντι ποσού 500 ευρώ όπως επίσης και Rapid test έναντι αμοιβής. Τα μαϊμού έγγραφα διακινούνται σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ακόμη και από φαρμακεία.

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από την Βουλγαρία

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει το φαινόμενο διακίνησης με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από την Βουλγαρία.

Για τον τρόπο με τον οποίο δρουν Βούλγαροι απατεώνες, παρέχοντας πλαστά πιστοποιητικά σε άτομα, χωρίς να έχουν εμβολιαστεί, μίλησε στη δημόσια τηλεόραση ο «επιχειρησιακός βραχίονας» του παράνομου κυκλώματος στην Ελλάδα, ο οποίος επιβεβαίωσε αυτό που υπήρχε ως φήμη: έναντι 300 ευρώ μπορεί να αποκτήσει κάποιος πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία, χωρίς να του έχει χορηγηθεί δόση, με ενδιαφερόμενους να προέρχονται κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία «πνίγεται» το τελευταίο διάστημα από τον κορωνοϊό.

Με την Βουλγαρία να σπάει κάθε μέρα αρνητικά ρεκόρ θνησιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να καταγραφεί τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Η Βουλγαρία είναι η χώρα με τους περισσότερους «αρνητές», αυξάνονται διαρκώς οι καταγγελίες για οικογενειακούς γιατρούς που εκδίδουν πιστοποιητικά εμβολιασμού. Τα πλαστά πιστοποιητικά εκδίδονται με τα στοιχεία του κάθε πολίτη, χωρίς όμως να έχει εμβολιαστεί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ