Δημόσια ΥγείαΕΙΝΑΠ: Νέες κινητοποιήσεις στα 2 νοσοκομεία παίδων στην Αθήνα

ΕΙΝΑΠ: Νέες κινητοποιήσεις στα 2 νοσοκομεία παίδων στην Αθήνα

- Advertisement -

Νέες στάσεις εργασίας για αύριο, Τετάρτη 29 Μαΐου, προανήγγειλε η ΕΙΝΑΠ με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου να κηρυχθεί παράνομη ανάλογη κινητοποίηση των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Παίδων «Π & Α Κυριακού».

Νέες στάσεις εργασίας για αύριο, Τετάρτη 29 Μαΐου, προανήγγειλε η ΕΙΝΑΠ με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου να κηρυχθεί παράνομη ανάλογη κινητοποίηση των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Παίδων «Π & Α Κυριακού».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Παράλληλα η ΕΙΝΑΠ αποφάσισε πεντάωρη στάση εργασίας και για τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και ταυτόχρονη συγκέντρωση των νοσοκομειακών γιατρών στις 11 το πρωί στα δύο νοσοκομεία Παίδων.

Στη σχετική ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει «την απόφαση του δικαστηρίου με βάση την οποία κηρύχθηκε παράνομη η στάση εργασίας των συναδέλφων αναισθησιολόγων του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Το σωματείο του νοσοκομείου σύρθηκε στα δικαστήρια από τη Διοίκηση του νοσοκομείου για μία κινητοποίηση η οποία είχε στηριχθεί και από την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ. Η παράβαση των συναδέλφων ήταν ότι τόλμησαν να καταγγείλουν τις επισφαλείς συνθήκες με βάση τις οποίες λειτουργεί και εφημερεύει το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου.

Οργανικές θέσεις

Στο εν λόγω αναισθησιολογικό τμήμα, η δύναμη του τμήματος από τον Ιανουάριο του 2024 έχει μειωθεί επιπλέον κατά 4 Αναισθησιολόγους (δύο προς συνταξιοδότηση και δύο παραιτήσεις, η τελευταία εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε στις 16/05/24) με αποτέλεσμα την παραμονή 7 ενεργών ιατρών. Για την ασφαλή λειτουργία των 3 υπαρχουσών αιθουσών και εκτέλεση αναισθησιολογικών καθηκόντων εκτός χειρουργείου (ακτινοθεραπευτικό, διαγνωστικές επεμβατικές πράξεις στο ογκολογικό τμήμα Ελπίδα, αναισθησιολογικό ιατρείο) απαιτείται η ελάχιστη δύναμη 11 πλήρους απασχόλησης αναισθησιολόγων στο τμήμα.

Η διεκδίκηση της κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων του αναισθησιολογικού τμήματος και η άρνηση της παράνομης υπερεργασίας και υπερεφημέρευσης που βάζει σε κίνδυνο τους μικρούς ασθενείς αλλά και τους γιατρούς είναι αιτήματα δίκαια.

Η προσπάθεια του υπουργού Υγείας να αποδώσει πολιτικά κίνητρα στους γιατρούς αντί να ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων θα πέσει στο κενό γιατί υποστηρικτές τους θα είναι όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι γονείς.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν τρομοκρατούμαστε! Προτεραιότητα μας είναι οι ασθενείς μας και όταν υπάρχουν 3000 χειρουργεία σε αναμονή στα 2 παιδιατρικά νοσοκομεία έχουμε καθήκον να αγωνιστούμε για την πλήρη στελέχωση των χειρουργείων! Προκηρύσσουμε στάση εργασίας την Τετάρτη 29/05/24 8:00 – 13:00 για τους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Αποφασίζουμε στάση εργασίας της ΕΙΝΑΠ τη Δευτέρα 03/06/24 08:00 – 13:00 και συγκέντρωση όλων των νοσοκομειακών γιατρών στις 11:00 στα νοσοκομεία Παίδων».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ