Δημόσια ΥγείαΈφοδος του Ρουβίκωνα στο ιατρείο της Γιαμαρέλλου - Το βίντεο

Έφοδος του Ρουβίκωνα στο ιατρείο της Γιαμαρέλλου – Το βίντεο

- Advertisement -

Στο ιατρείο της Ελένης Γιαμαρέλλου, στο Κολωνάκι, βρέθηκε ο Ρουβίκωνας, εγκαλώντας την για τις αντιεπιστημονικές θέσεις που έχει εκφράσει όσον αφορά για τον κορωνοϊό.

Στο ιατρείο της Ελένης Γιαμαρέλλου, στο Κολωνάκι, βρέθηκε ο Ρουβίκωνας πραγματοποιώντας παρέμβαση, εγκαλώντας την για τις αντιεπιστημονικές θέσεις που έχει εκφράσει όσον αφορά για τον κορωνοϊό.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» υποστηρίζουν πως η Ελένη Γιαμαρέλλου «έχει επιδείξει σθεναρά την ανευθυνότητά της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο από τις δηλώσεις της».

Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας την εγκάλεσαν για δηλώσεις της και συγκεκριμένα τόσο για εκείνη που έλεγε πως ο κορωνοϊός δεν κολλάει με την θεία κοινωνία όσο και για εκείνη που καλούσε τους εργαζόμενους «να περπατήσουν» και να μην παίρνουν κατ’ ανάγκη τα ΜΜΜ.

Από την πλευρά της η Ελένη Γιαμαρέλλου ακούγεται να τους απαντά:

«Ποιος από εσάς είναι γιατρός;»

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ρουβίκωνας, «η κυρία “ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας” κ. Ελένη Γιαμαρέλλου έχει επιδείξει σθεναρά την ανευθυνότητά της απέναντι στον ελληνικό λαό από τις δηλώσεις της που αφορούσαν στη Θεία Ευχαριστία, μέχρι τις δηλώσεις της για τα ΜΜΜ».

«Όταν βρέθηκε το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη η κ. Γιαμαρέλλου με τρομακτική ψυχραιμία είχε δηλώσει πως “δεν έγινε τίποτα με ένα κρούσμα”. Όταν όμως τα κρούσματα αυξάνονταν εκθετικά, η αισιοδοξία έγινε πιο “συγκρατημένη”. Κι όσο η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ωρυόταν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για αποστάσεις, απαγορεύσεις μετακινήσεων και καραντίνα σε όλο τον κόσμο, η κ. Γιαμαρέλλου αποφάσισε να ξεχάσει τον όρκο του Ιπποκράτη και να αρχίσει τα “πάτερ ημών” θέτοντας σε κίνδυνο όλη την κοινωνία και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες, όπως οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας, τις οποίες εμείς καλούμασταν με τον εγκλεισμό μας στο σπίτι μας να προστατεύσουμε.

Τα σημεία και τέρατα που έχουν ειπωθεί από την εν λόγω “επιστήμονα”, με θεσμοθετημένη θέση στην ομάδα εργασίας του κ. Κικίλια “για την επιχειρησιακή ετοιμότητα” σε ζητήματα δημόσιας υγείας, όπως ότι ο HIV κολλάει με το σάλιο (βάζοντας το λιθαράκι της στη διαιώνιση του στίγματος των οροθετικών ατόμων), κάτι το οποίο δεν ισχύει, ή ότι “η έννοια του Μυστηρίου (Θεία Ευχαριστία) είναι πάνω από την επιστήμη και την επηρεάζει”, μας βάζουν σε σκέψεις κατά πόσο μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους “επιστήμονες” που έχουν αναλάβει την προστασία μας», αναφέρουν.

Θέση για την εισβολή του «Ρουβίκωνα» πήρε και ο κ. Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η εισβολή στο γραφείο της κ. Ελένης Γιαμαρέλλου, Καθηγήτριας Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, δεν είναι απλώς καταδικαστέα. Συνιστά μια άθλια πράξη εκφοβισμού, μια φασίζουσα συμπεριφορά.

Η κ. Γιαμαρέλλου είναι μια κορυφαία επιστήμονας, η οποία μαζί με όλα τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, εργάζεται καθημερινά και από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε η πανδημία, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου και την στήριξή μου στους επιστήμονες της χώρας, στους ιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας.

Οι θρασύδειλοι δεν μας τρομοκρατούν».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ