Δημόσια ΥγείαΕΕ: Πλατφόρμα για τα ταλέντα του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας

ΕΕ: Πλατφόρμα για τα ταλέντα του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας

- Advertisement -

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε την πλατφόρμα ταλέντων του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας, η οποία αποτελεί μια καινοτόμο λύση για ερευνητές, ερευνήτριες και ερευνητικά ιδρύματα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε την πλατφόρμα ταλέντων του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας, η οποία αποτελεί μια καινοτόμο λύση για ερευνητές, ερευνήτριες και ερευνητικά ιδρύματα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πύλη που προσφέρει πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών, όπως τα κέντρα υπηρεσιών και οι διαδικτυακές πύλες EURAXESS για την κινητικότητα των ερευνητών και των ερευνητριών, η πρωτοβουλία για την αριστεία ανθρώπινων πόρων στην έρευνα, το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα RESAVER, η πλατφόρμα ταλέντων καινοτομίας και το παρατηρητήριο σταδιοδρομιών έρευνας και καινοτομίας.

Πλατφόρμα ταλέντων

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Ιλιάνα Ιβάνοβα, δήλωσε σχετικά: «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που σήμερα εγκαινιάζουμε τη νέα πλατφόρμα ταλέντων του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας. Πρόκειται για μια υπηρεσία μίας στάσης που προσφέρει ζωτικής σημασίας πληροφορίες και υπηρεσίες στην ερευνητική κοινότητα. Αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία μας προς έναν δυναμικό, διασυνδεδεμένο Ευρωπαϊκό Χώρο Έρευνας, στον οποίο το ταλέντο δεν γνωρίζει σύνορα. Πρέπει να προσελκύσουμε και να κρατήσουμε τα ταλέντα στην Ευρώπη, έτσι ώστε η έρευνα και η καινοτομία να ευδοκιμήσουν, στηρίζοντας την ευημερία και την ανταγωνιστικότητά μας».

Με τη συνένωση των υπηρεσιών αυτών σε ένα ενιαίο πλαίσιο, η πλατφόρμα ταλέντων του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας ικανοποιεί το αίτημα της ερευνητικής κοινότητας για έναν κεντρικό κόμβο που να παρέχει όλες τις σχετικές πληροφορίες και να ενισχύει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ ερευνητικών πρωτοβουλιών. Η πλατφόρμα εγκαινιάζεται στο πλαίσιο της φετινής διάσκεψης EURAXESS, η οποία πραγματοποιείται στις 10-12 Ιουνίου στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, φετινή Ευρωπαϊκή Πόλη Επιστήμης, φέρνοντας σε επαφή το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο δίκτυο EURAXESS με διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ