Δημόσια ΥγείαΔύο εβδομάδες μετά τη 2η δόση οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζονται μάσκες

Δύο εβδομάδες μετά τη 2η δόση οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζονται μάσκες

- Advertisement -

Οι πλήρως εμβολιασμένοι – δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού – δεν χρειάζεται πια να φορούν μάσκες στις περισσότερες περιστάσεις, είτε εκτός είτε εντός κλειστών χώρων, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες των Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Λοιμωδών Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, οι οποίες αναμένονται εντός της ημέρας, σύμφωνα με το δίκτυο NBC News.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι - δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού - δεν χρειάζεται πια να φορούν μάσκες στις περισσότερες περιστάσεις

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Υπάρχει μια σειρά περιστάσεων – όπως η παρουσία εντός ενός νοσοκομείου ή ενός αεροσκάφους – όπου ακόμη κι εκείνοι, ωστόσο, θα πρέπει να υποχρεούνται να φορούν τις μάσκες τους, αναμένεται να σημειώσει η διευθύντρια των CDC Δρ. Rochelle Walensky, σε συνέντευξη Τύπου την οποία θα παραχωρήσει σε λίγη ώρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι ελπίζει μέχρι την εθνική εορτή της χώρας, στις 4 Ιουλίου, οι Αμερικανοί να μπορούν πλέον να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους ελεύθερα.

Οι νέοι στόχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν έως τις 4/7 είναι το 70% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19 και 160 εκατ. άνθρωποι να έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Έως την Τετάρτη, περισσότεροι από 151 εκατ. Αμερικανοί ηλικίας 18 ετών και άνω, δηλαδή το 58,7% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας, είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Περίπου 116 εκατ. πολίτες ή το 45,1% του ενήλικού πληθυσμού της χώρας, είναι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα τα CDC.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ