Δημόσια ΥγείαΔωρεάν rapid test κορωνοϊού στο μετρό Συντάγματος -Ήδη 6 κρούσματα

Δωρεάν rapid test κορωνοϊού στο μετρό Συντάγματος -Ήδη 6 κρούσματα

- Advertisement -

Δωρεάν rapid τεστ κορωνοϊού στους πολίτες πραγματοποιούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται από νωρίς στο σταθμό μετρό του Συντάγματος, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού στον γενικό πληθυσμό.

Δωρεάν rapid τεστ κορωνοϊού στους πολίτες πραγματοποιούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται από νωρίς στο σταθμό μετρό του Συντάγματος, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού στον γενικό πληθυσμό

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σημειώνεται ότι εκεί βρέθηκε νωρίτερα και ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν rapid test και στη συνέχεια μόλις βγουν τα αποτελέσματα ενημερώνονται με μήνυμα στο κινητό τους για το αν είναι θετικοί ή όχι στον ιό.

Εξι πολίτες θετικοί στον κορωνοϊό

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα: «Έχουμε ήδη κάνει 350 τεστ και έχουμε 6 θετικά. Θα συνεχίσουμε σήμερα μέχρι το μεσημέρι. Η προσέλευση είναι αρκετά μεγάλη και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτούς τους ελέγχους, γιατί όπως βλέπετε σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον πλανήτη, υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων. Και στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες βλέπουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. Θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες όλοι μας, επειδή αναμένουμε και εμείς μια αύξηση των κρουσμάτων, να είμαστε προσεκτικοί και είναι πάρα πολύ βασικό να τηρούμε τα μέτρα. Δεν χρειάζεται να πάει μία περιοχή στο κόκκινο ώστε να αρχίσουν οι πολίτες να συνειδητοποιούν ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα. Πρέπει όλοι μας, σε όλη τη χώρα, καθημερινά, μάσκα, απόσταση και πλύσιμο χεριών. Πρέπει να το τηρούμε ευλαβικά ώστε τις επόμενες εβδομάδες και πηγαίνοντας προς τον χειμώνα, να καταφέρουμε ακόμα μια φορά ως χώρα να ανταπεξέλθουμε στην πανδημία».

Ο Βασίλης Κικίλιας και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας στο Σύνταγμα για τα rapid test

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι:

«Θέλω να ευχαριστήσω τη ΣΤΑΣΥ και το Υπουργείο Μεταφορών για τη δυνατότητα που μας δίνει έτσι ώστε ο Εθνικός. Οργανισμός Δημόσιας Υγείας να μπορεί να είναι σήμερα στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα. Nα εξυπηρετεί τους πολίτες και να διενεργήσει αυτούς τους δειγματοληπτικούς ελέγχους επιδημιολογικού ενδιαφέροντος. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι ένα μεγάλο θέμα παγκοσμίως είναι πόσοι πολίτες εν μέσω COVID χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οπότε είναι σημαντικό για εμάς, για επιστημονικούς λόγους και για λόγους Δημόσιας Υγείας, να ξέρουμε ποια είναι τα ποσοστά αρνητικών και θετικών δειγμάτων. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, γιατί βλέπω ότι πλέον στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ η τεχνολογία είναι στην υπηρεσία των πολιτών. Τα κλιμάκια διεξάγουν το τεστ. Το αποτέλεσμα έρχεται με μήνυμα στο κινητό των πολιτών και εμείς μπορούμε να καταχωρούμε στη βάση μας τα δεδομένα».

Το sms που λαμβάνουν οι πολίτες στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, αναφέρει: «υποβληθήκατε σε τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σήμερα και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό (negative)».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ