Δημόσια ΥγείαΔημόπουλος: Να μην μετακυλήσουν τα ωράρια για να ξεφύγουν τα μέτρα

Δημόπουλος: Να μην μετακυλήσουν τα ωράρια για να ξεφύγουν τα μέτρα

- Advertisement -

Είναι εμφανές ότι υπάρχει έξαρση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως υπογραμμίζει ο Καθηγητής Ιατρικής και Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, τονίζοντας πως οι υπεύθυνοι των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης δεν πρέπει να μετακυλήσουν τα ωράρια.

Είναι εμφανές ότι υπάρχει έξαρση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως υπογραμμίζει ο Καθηγητής Ιατρικής και Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, τονίζοντας πως οι υπεύθυνοι των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης δεν πρέπει να μετακυλήσουν τα ωράρια.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Θάνος Δημόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στην αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα μας.

«Χρειάζονται 7-14 μέρες για να έχουμε τα αποτελέσματα των μέτρων, αλλά από την άλλη μεριά είναι εμφανές ότι έχουμε έξαρση, έχουμε τριψήφια νούμερα κρουσμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημόπουλος προσθέτοντας πως «αυξάνονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται. Ανοίγουν συνεχώς νέες μονάδες ειδικών λοιμώξεων που νοσηλεύουν τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλεία. Έχουν διπλασιαστεί οι αριθμοί των ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Επομένως είναι εμφανές ότι είναι μια πραγματικότητα που είναι μπροστά μας. Γνωρίζουμε πλέον τι πρέπει να κάνουμε και πως μπορούμε να περιορίσουμε την έξαρση».

Παράλληλα, ο κ. Δημόπουλος υπογράμμισε πως οι αρμόδιοι φορείς παίρνουν μέτρα τα οποία κλιμακώνονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τι θα σταματήσει την εξάπλωση -Αυτή είναι η παγκόσμια στρατηγική

Σχετικά με το τι θα σταματήσει την εξάπλωση του ιού στην χώρα μας ο ίδιος τόνισε πως χρειάζεται συνειδητοποίηση και εφαρμογή μέτρων απ όλους μας και ιδιαίτερα από τους υπευθύνους των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης ότι δυστυχώς ότι δεν πρέπει να μετακυλήσουν τα ωράρια, να βρουν κάποια τρικ να ξεφύγουν προσχηματικά δεδομένου ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται για την προστασία όλων μας. Δεν είναι τιμωρητικά μέτρα.

Ο κ. Δημόπουλος συμπλήρωσε πως το να αποφασισθεί σε μία μέρα ένα καθολικό lockdown δεν θα απέδιδε. Θα προκαλούσε μεγαλύτερες αντιδράσεις. Τα μέτρα αυτά δίνουν και ένα σημαντικό μήνυμα σε όλους μας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος παγκοσμίως. Κανένας δεν έχει προτείνει κάτι διαφορετικό για να αποτραπεί κάτι περαιτέρω

Αναφορικά με το εμβόλιο ο κ. Δημόπουλος ανέφερε πως «Ανασκοπούμε την βιβλιογραφία σε διεθνή βάση και αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως οι μελέτες που είναι σε εξέλιξη στην ΕΕ και ΗΠΑ είναι καθόλα αξιόπιστες δεδομένου ότι έχουν πάρει εγκρίσεις από ειδικούς ρυθμιστικούς μηχανισμούς».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ