Διερευνητικές επαφές Ελλάδας με Κίνα για τον ιατρικό τουρισμό

Με στόχο να δημιουργηθούν γέφυρες ανταλλαγής τεχνογνωσίας, επιστημονικής γνώσης και συνεργασίας, με αναπτυξιακή προοπτική, ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης είχε σειρά σημαντικών επαφών, με επιφανείς επιστημονικούς, επιχειρηματικούς και διπλωματικούς φορείς της Κίνας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα.

Ο κ. Γιώργος Πατούλης με τον κ. Ho Chung Ping

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης συνάντησε τον Έλληνα Πρόξενο στο Hong-Kong κ. Ιωάννη Μαλούκο, με τον οποίο συζήτησε για την ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα στην πόλη και τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των πολύ εποικοδομητικών επαφών που είχε με αυτοδιοικητικούς και επιστημονικούς φορείς στην Κίνα, με στόχο τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών, σε τομείς με αναπτυξιακή προοπτική, όπως είναι ο ιατρικός τουρισμός.

Ακολούθως μαζί με τον Έλληνα Πρόξενο μετέβησαν στην έδρα του Ιατρικού Συλλόγου του Hong-Kong, ο οποίος αριθμεί 11.000 μέλη, όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή του Προέδρου κ. Ho Chung Ping και μελών της Διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου.

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον κ. Ho Chung Ping ενδελεχώς, για τον τρόπο λειτουργίας του υγειονομικού συστήματος στο Hong-Kong, το εύρος εφαρμογής της παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής η οποία, όπως επισημάνθηκε, δρα συμπληρωματικά στην κλασική δυτική Ιατρική, αλλά και για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την περίθαλψη των ασθενών στα 42 δημόσια και στα 12 ιδιωτικά νοσοκομεία που υπάρχουν στο Hong-Kong.

Ισχυροί πολιτισμικοί δεσμοί 

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του Hong-Kong, υπογράμμισε τους ισχυρούς πολιτισμικούς δεσμούς που δένουν τις δύο χώρες και εξήρε το υψηλό επίπεδο που υπάρχει στη χώρα μας, στον τομέα της Ιατρικής.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου του Hong-Kong, υπογράμμισε τους ισχυρούς πολιτισμικούς δεσμούς που δένουν τις δύο χώρες και εξήρε το υψηλό επίπεδο που υπάρχει στη χώρα μας, στον τομέα της Ιατρικής.

Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τον κ. Πατούλη να συμμετάσχει μαζί με Έλληνες Ιατρούς τόσο στο διεθνές ιατρικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με τους Ιατρικούς Συλλόγους της Κίνας, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και μεταφοράς εμπειριών και εξειδικευμένων γνώσεων, όσο και στις εκδηλώσεις που θα γίνουν το 2020, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Ιατρικού Συλλόγου του Hong-Kong.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον κ. Ho Chung Ping, για τη διοργάνωση του πρώτου ιατρικού Ελληνοκινεζικού Συνεδρίου τον ερχόμενο Ιούνιο στην Κω και τον προσκάλεσε να παραβρεθεί με ιατρούς του Hong-Kong, επισημαίνοντας ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα δώσουν συμβολικά τον όρκο του Ιπποκράτη, στην πατρίδα του πατέρα της Ιατρικής.

Νέος κύκλος συνεργασίας

«Στόχος μας είναι Έλληνες και Κινέζοι Ιατροί να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο συνεργασίας και να συνδυάσουμε τις Ιπποκράτειες μεθόδους με την παραδοσιακή Κινεζική ιατρική, για την αναβάθμιση της ποιότητας της υγείας των πολιτών μας» ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Παράλληλα τη συζήτηση απασχόλησε το θέμα του ιατρικού τουρισμού και οι προοπτικές ανάπτυξής του, με τον κ. Πατούλη να ενημερώνει τα μέλη του Προεδρείου του Ιατρικού Συλλόγου του Hong-Kong πως στην Ελλάδα το επίπεδο της επιστημονικής επάρκειας σε τομείς όπως η εξωσωματική γονιμοποίηση, η οδοντιατρική αλλά και σε άλλες ειδικότητες είναι πολύ υψηλό.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:
«Η συνάντησή μας με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου του Hong-Kong ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική. Υπάρχουν πολύ μεγάλες προοπτικές συνεργασία, με στόχο τη ανταλλαγή τεχνογνωσίας, με τους Έλληνες ιατρούς, όπως επισφραγίστηκε και στο σχετικό σύμφωνο συνεργασίας με την Κινεζική Ένωση Φιλίας με τους Λαούς Ξένων Χωρών, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Συνάντηση με Έλληνες Μητροπολίτες στο Hong-Kong

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κίνα, στο πλαίσιο της υπογραφής συμφώνου συνεργασίας με την Κινεζική Ένωση Φιλίας με Λαούς Ξένων Χωρών.

Μάλιστα σήμερα μετέβη στο Hong-Kong, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τους Μητροπολίτες Hong-Kong και Άπω Ανατολής Νεκτάριο και Σιγκαπούρης και Ν. Ασίας Κωνσταντίνο.

Οι δύο Μητροπόλεις έχουν ιδρύσει περισσότερες από 50 Ορθόδοξες Κοινότητες ,σε διαφορετικές χώρες της Άπω Ανατολής και σε αυτές διακονούν 45 κληρικοί.

Κατά τη συζήτηση εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους το ιατρικό επιστημονικό προσωπικό της Ελλάδας μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στην Ασία, με τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Παράλληλα ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε για το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο των Ελλήνων Μητροπολιτών σε 23 χώρες της Ασίας και σε αυτό το πλαίσιο δεσμεύθηκε να εξετάσει τη δυνατότητα αποστολής Ελλήνων Ιατρών σε περιοχές όπως η Ινδία, η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες, κατόπιν σχετικού αιτήματος των Μητροπολιτών, όπου υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για ιατρικές υπηρεσίες, με στόχο την ανακούφιση ασθενών κυρίων παιδιών και ηλικιωμένων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ