Δημόσια ΥγείαΧρυσοχοΐδης: Το Εθνικό Σύστημα Τραύματος στο ΕΣΥ

Χρυσοχοΐδης: Το Εθνικό Σύστημα Τραύματος στο ΕΣΥ

- Advertisement -

Το Εθνικό Σύστημα Τραύματος παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το Εθνικό Σύστημα Τραύματος παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναφέρθηκε στην κρίσιμη μεταρρύθμιση που προβλέπει το Εθνικό Σύστημα Τραύματος στο ΕΣΥ, ως “ένα ανάχωμα στα πολύ υψηλά επίπεδα θνησιμότητας και αναπηρίας που έχουμε από τραυματισμούς και ειδικά από τροχαία. Έτσι σε δημόσια νοσοκομεία θα δημιουργηθούν συγκεκριμένά κέντρα τραύματος με ειδικό εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν στην υγεία αλλά το μήνυμά μας είναι ότι επενδύουμε περισσότερα στον τομέα αυτό.

«Το μήνυμά μας, όμως, είναι ότι επενδύουμε περισσότερο στην υγεία. Ήταν χαρακτηριστικά και τα στοιχεία που δώσαμε με αφορμή τη συζήτηση στον Προϋπολογισμό», συνέχισε και πρόσθεσε: “Και βέβαια, να προσθέσουμε στις μισθολογικές αναβαθμίσεις των γιατρών την αύξηση κατά 20% στις αποζημιώσεις των εφημεριών, την οποία εξήγγειλα στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, όπως και τα κίνητρα για να κατευθυνθούν περισσότεροι γιατροί στην περιφέρεια”.

Εθνικό Σύστημα Τραύματος με 16 Κέντρα Τραύματος

Το Εθνικό Σύστημα Τραύματος, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, περιλαμβάνει τη δημιουργία 16 Κέντρων Τραύματος σε αντίστοιχα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε όλη τη χώρα.

Στα Κέντρα Τραύματος θα διακομίζονται άμεσα οι πολυτραυματίες, απευθείας από τον τόπο του ατυχήματος. Η αντιμετώπιση του τραύματος θα γίνεται από εξειδικευμένη ιατρική ομάδα, η οποία θα διενεργεί όλες τις απεικονιστικές και εργαστηριακές εξετάσεις, αλλά και το χειρουργείο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ