Δημόσια ΥγείαΧρυσοχοΐδης: Αστοχη η ανακοίνωση του νοσοκομείου Χαλκίδας

Χρυσοχοΐδης: Αστοχη η ανακοίνωση του νοσοκομείου Χαλκίδας

- Advertisement -

Εντελώς άστοχη χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την ανακοίνωση του νοσοκομείου Χαλκίδας, που αναφέρεται στο επάγγελμα του 46χρονου διανομέα που έχασε τη ζωή του από θερμοπληξία και δήλωσε ότι την καταδικάζει.

Εντελώς άστοχη χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης την ανακοίνωση του νοσοκομείου Χαλκίδας, που αναφέρεται στο επάγγελμα του 46χρονου διανομέα που έχασε τη ζωή του από θερμοπληξία και δήλωσε ότι την καταδικάζει.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Παράλληλα, ο υπουργός έσπευσε να διευκρινίσει ότι η ανακοίνωση του νοσοκομείου, δεν αμφισβητεί το λόγο που πέθανε ο 46χρονος και ότι ήταν από θερμοπληξία και τόνισε ότι έχει ήδη επιληφθεί της υπόθεσης ο εισαγγελέας και η πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βρεθούν αυτοί που ευθύνονται.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το θέμα έθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ηλιόπουλος, χαρακτηρίζοντας αδιανόητο να παραμένει ακόμα στη θέση της η διοίκηση του νοσοκομείου της Χαλκίδας, μετά την απάνθρωπη ανακοίνωση που έβγαλε ότι ο εργαζόμενος δεν ήταν διανομέας, για να καλύψουν την αδήλωτη εργασία.

Δείγμα απανθρωπιάς

«Είναι δείγμα απανθρωπιάς αυτή η ανακοίνωση απέναντι σε έναν εργαζόμενο που έχασε τη ζωή του κάτω από απάνθρωπες συνθήκες. Η διοίκηση του νοσοκομείου Χαλκίδας πρέπει να μην είναι αύριο στη θέση της. Διαφορετικά δίνετε πολιτική νομιμοποίηση στην απανθρωπιά», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Το ανακοινωθέν της Χαλκίδας λέει σαφώς από τι πέθανε ο άνθρωπος. Ότι πέθανε από θερμοπληξία. Η ανακοίνωση του νοσοκομείου δεν αμφισβητεί το λόγο για τον οποίο πέθανε αυτός ο άνθρωπος. Πέθανε στη κυριολεξία στο δρόμο, γιατί ως εργαζόμενος, ό,τι δουλειά έκανε – τελικώς αποδείχτηκε ότι ήταν εργαζόμενος κάπου- υπέστη αυτή τη βλάβη», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και συμπλήρωσε:

«Μην πάμε όμως να αποδώσουμε στο νοσοκομείο ότι είπε κάτι διαφορετικό για την αιτία θανάτου. Έκανε μία αστοχία εντελώς, ήταν πλήρη αστοχία που αναφέρθηκε στο επάγγελμα αυτού του ανθρώπου και αυτό πραγματικά είναι απαράδεκτο, το αποδοκιμάζω, αλλά το επαναλαμβάνω και το ακούτε από το στόμα του υπεύθυνου υπουργού: ο άνθρωπος αυτός πέθανε από θερμοπληξία. Από εκεί και πέρα, ο εισαγγελέας θα βρει ποιος είναι υπεύθυνος, αν ο εργοδότης του έχει ευθύνες ή και όποιοι άλλοι συνέβαλαν ώστε αυτός ο άνθρωπος εκείνη την ώρα να βρίσκεται στο δρόμο. Συμπάσχω με την οικογένεια του ανθρώπου. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ως πολιτεία για να βρεθούν οι υπεύθυνοι».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ