Δημόσια ΥγείαΑνοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού

Ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού

- Advertisement -

Την ημέρα που θα εφαρμοστεί η αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, δηλαδή την 1η Σεπτεμβρίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Την ημέρα που θα εφαρμοστεί η αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, δηλαδή την 1η Σεπτεμβρίου, θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για πρόσληψη προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ύστατη έκκληση στους υγειονομικούς να προσέλθουν για εμβολιασμό μια «ανάσα» πριν τεθεί σε ισχύ το μέτρο της υποχρεωτικότητας, το οποίο και επιφέρει αναστολή εργασίας, απηύθυνε εκ μέρους της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναγγέλλοντας παράλληλα ότι την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού προς κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες, ενώ επίκειται η έκδοση σχετικής ανακοίνωσης που θα περιλαμβάνει αναλυτικό οδηγό για τη διαδικασία.

Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο 

Ο κ. Κοντοζαμάνης ξεκαθάρισε ότι ο νόμος σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό «θα εφαρμοστεί στο ακέραιο», ενώ παράλληλα επισήμανε ότι για όσους υγειονομικούς δεν προχωρήσουν στον εμβολιασμό έως την 1η Σεπτεμβρίου θα υπάρξει επιστροφή μισθού (δεδομένου ότι προκαταβάλλεται το 15θήμερο), καθώς θα θεωρηθεί ως αχρεωστήτως καταβληθείς.

«Ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα μετά την 1η Σεπτεμβρίου» υπογράμμισε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Εξίσου σαφές κατέστησε το γεγονός ότι δεν είναι δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι που θα τεθούν σε αναστολή θα βρίσκονται στις ίδιες θέσεις και υπηρεσίες κατά την επιστροφή στην εργασία τους, καθώς οι ανάγκες στο υγειονομικό σύστημα ενδεχομένως να έχουν μεταβληθεί.

Εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων

Ο κ. Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Υγείας έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, που περιλαμβάνει αναδιάταξη δυνάμεων και ανακατανομή του προσωπικού ανά νοσοκομείο.

Επ’ αυτού ανέφερε ότι υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους διοικητές των νοσοκομείων και των υγειονομικών περιφερειών, εργαζόμενους και όλα τα στελέχη, και «θα κάνουμε ό,τι απαιτείται», όπως τόνισε.

Είπε επίσης, ότι εάν χρειαστεί θα συμβληθεί ο δημόσιος τομέας και με ιδιωτικές δυνάμεις σε υποστηρικτικό επίπεδο, ενώ επανέλαβε ότι σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ήδη γίνεται.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, απηύθυνε ύστατη έκκληση στους επαγγελματίες Υγείας να εμβολιαστούν, έστω και τώρα, «ως μια πράξη ευθύνης απέναντι στην κοινωνία».

Ο νόμος προβλέπει αναστολή καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Λίγοι επιμένουν…

Η μεγάλη πλειονότητα των υγειονομικών έχει ήδη εμβολιαστεί και κάθε μέρα προστίθενται και άλλοι, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης. «Λίγοι, ευτυχώς, εξακολουθούν να επιμένουν στην άποψη, ότι είτε το εμβόλιο είναι βλαβερό για τον άνθρωπο, είτε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού παραβιάζει τα ατομικά τους δικαιώματα» συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε στην αρνητική απόφαση του ΣτΕ στο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχαν υποβάλλει υγειονομικοί, ώστε να παγώσει η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, σημειώνοντας ότι το μέτρο της υποχρεωτικότητας απευθύνεται σε αυτούς που είναι επιφορτισμένοι με την φροντίδα των πλέον ευπαθών πολιτών.

«Ο εμβολιασμός των επαγγελματιών Υγείας είναι μια πράξη που την επιβάλλει το καθήκον, στην πραγματικότητα όμως είναι μια πράξη ανθρωπιάς, στοιχειώδους αλληλεγγύης, απέναντι σε πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη» τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ