Δημόσια ΥγείαΑνησυχία για το άνοιγμα σχολείων - Έρχονται οδηγίες του ΕΟΔΥ

Ανησυχία για το άνοιγμα σχολείων – Έρχονται οδηγίες του ΕΟΔΥ

- Advertisement -

Ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς προκαλεί το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου λόγω της επιθετικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης.

Ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς προκαλεί το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου λόγω της επιθετικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού και γρίπης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της χώρας επικρατεί το αδιαχώρητο. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία που παρουσίασε το Action 24 κάθε 24ωρο καταφτάνουν σε αυτά λόγω του εκρηκτικού κοκτέιλ κορωνοϊού, γρίπης και αναπλευστικών ιών πάνω από 1.000 παιδιά, ενώ η αναμονή ξεπερνά τις 8 ώρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις 3 Ιανουαρίου στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακιού νοσηλεύονταν 25 παιδιά με κορωνοϊό, 10 με γρίπη και 7 με RSV.

Τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας είναι σε συνεργασία για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη να προαναγγέλει σήμερα με δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 ότι θα υπάρξει τις επόμενες ώρες, ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από μαθητές και γονείς, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα. Παράλληλα, κάλεσε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και το τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Σχολεία: Δεν υπάρχει λόγος επιβολής μέτρων, λέει η υφυπουργός Παιδείας
Από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μιλώντας χθες στο Action24 αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή λόγος επιβολής μέτρων, όπως η χρήση μάσκας, δεν υπάρχει.

Η κ. Μακρή επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν κανονικές επαφές και δεν επιστρέφουν στα σχολεία από ένα απομονωμένο περιβάλλον. Όπως σημείωσε το υπουργείο Παιδείας είναι σε ετοιμότητα και «δεν δικαιολογείται συναγερμός άρα και πανικός».

Επιστροφή στα σχολεία: Τι θα γίνει με τις απουσίες

«Η πρόνοια που θα υπάρξει από το υπουργείο μας θα είναι σε ότι αφορά με τις απουσίες. Η πρόνοια δηλαδή που εξακολουθεί να υπάρχει για τις απουσίες από Covid που καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται θα υπάρξει με σχετική εγκύκλιο που θα εκδοθεί ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα καιγια τις απουσίες που θα υπάρχουν από τις εποχιακές ιώσεις», συνέχισε η κυρία Μακρή.

«Τα παιδιά θα γυρίσουν με τον τρόπο που έφυγαν από το σχολείο, με τον τρόπο που τα παιδιά γνωρίζουν και η πρόσθετη προσοχή είναι στη φροντίδα του γονεά ή του κηδεμόνα, αλλά δεν είναι υποχρέωση από την Πολιτεία», κατέληξε η υφυπουργός Παιδείας.

Στον ίδιο καθησυχαστικό τόνο μίλησε σήμερα και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος τονίζοντας ότι «δεν έχουμε κανένα λόγο να βάλουμε τα παιδιά μας ξανά να φοράνε μάσκα και να μειώσουν την κοινωνικότητά τους, διότι οι παππούδες ή γιαγιάδες ή κάποιοι ενήλικοι δεν φορούν μάσκα για να προστατευτούν».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ