Δημόσια ΥγείαΑγλαΐα Κυριακού: Οι γιατροί αποφάσισαν αναστολή κινητοποιήσεων

Αγλαΐα Κυριακού: Οι γιατροί αποφάσισαν αναστολή κινητοποιήσεων

- Advertisement -

Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού αποφασίστηκε να μην ανασταλεί η λειτουργία των τακτικών χειρουργείων από την Δευτέρα 12-02-2024.

Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού αποφασίστηκε να μην ανασταλεί η λειτουργία των τακτικών χειρουργείων από την Δευτέρα 12-02-2024.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε δεσμευθεί, ότι “θα δοθεί οπωσδήποτε λύση ώστε τα τακτικά χειρουργεία του Παίδων να μην κλείσουν.

Ο όρος που βάζουν οι γιατροί του Αγλαΐα Κυριακού

Ο γατροί του Χειρουργικού Τομέα του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού θέτουν ως προυπόθεση για την αναστολή των κινητοποιήσεων τους, την προκήρυξη εντός των επόμενων ημερών με κατεπείγουσα διαδικασία 3 θέσεων αναισθησιολόγων.

Οι γιατροί επισημαίνουν, επίσης, πως περιμένουν μέχρι τότε να υλοποιηθεί η δέσμευση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων Αγλ. Κυριακού και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, για διάθεση ιατρικού προσωπικού ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη εφημεριών του Τμήματος Αναισθησιολογίας από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης,
μετακίνηση για 15 ημέρες ενός γιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» προσωρινή μετακίνηση ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Κορίνθου, η σημερινή συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα,

Ο Χειρουργικός Τομέας θα συνεδριάσει εντός των επομένων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες, όπως αναφέρεται.

“Είχα δεσμευθεί από την πρώτη στιγμή χθες ότι αποκλείεται να διακοπούν τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και η λειτουργία των χειρουργείων συνεχίζεται κανονικά. Ευθύνη μας, που την αναλαμβάνουμε στο ακέραιο, η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΣΥ”, έγραψε σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Πάντως, η 1η ΥΠΕ σε σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε τη μετακίνηση του Διευθυντή Αναισθησιολογίας Νικόλαου Νούλα από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για την κάλυψη των αναγκών, καθώς και τη συμμετοχή τριών γιατρών από το Παίδων Πεντέλης στο Πρόγραμμα Εφημεριών του Αναισθησιολογικού τμήματος του «Αγλαΐα Κυριακού».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ