Δημόσια Υγεία2ος χρόνος Ελληνική Συμμαχία HPV: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας

2ος χρόνος Ελληνική Συμμαχία HPV: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας

- Advertisement -

Τον απολογισμό της διετίας 2020-2022 παρουσίασε η Ελληνική Συμμαχία κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε παρουσία επιστημονικών και πολιτειακών φορέων, με την εκδήλωση να τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας για τον HPV, ενώ Μέγας Χορηγός ήταν η MSD.

Τον απολογισμό της διετίας 2020-2022 παρουσίασε η Ελληνική Συμμαχία κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε παρουσία επιστημονικών και πολιτειακών φορέων, με την εκδήλωση να τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας για τον HPV, ενώ Μέγας Χορηγός ήταν η MSD.
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου, από αριστερά προς τα δεξιά: Γκερέκου Μαρία, (Project Manager της Ελληνικής Συμμαχίας για τον HPV και Υπεύθυνη Διοίκησης και Επικοινωνίας του Κ.Ε.Φ.Ι.) Αναστασία Πασσακοπούλου, (Πρόεδρος Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου “ΑγκαλιάΖΩ”) Χαϊδόπουλος Δημήτρης, (Αναπληρωτής Καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογίας, Υπεύθυνος τμήματος Γυναικολογικής Ογκολογίας A’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Αλεξάνδρα) Παπαθεοδώρου Δημήτρης, (Χειρουργός, Γυναικολόγος Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Γυναικολογικής Κλινικής του Γ.Α.Ο.Ν.Α . «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ») Νικολάου Μιχάλης, (Παθολόγος – Ογκολόγος, Επιμελητής Α’, στο ΓΑΟΝΑ «ο Άγιος Σάββας» καθώς και εκπρόσωπος της ΕΟΠΕ) Γραμματόγλου Ζωή , (Πρόεδρος Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών)

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Ελληνική Συμμαχία για τον HPV, υποστηρίζει:

1) Δωρεάν Εμβολιασμό όλων των κοριτσιών και αγοριών, με σκοπό την πρόληψη των HPV – σχετιζόμενων νοσημάτων.

2) Πανελλαδική Εμβολιαστική κάλυψη.

3) Σωστή ενημέρωση των γονιών από τους παιδιάτρους σχετικά με το εμβόλιο κατά του HPV.

4) Εκπόνηση και εφαρμογή Εθνικού Προγράμματος Πληθυσμιακού Προσυμπτωματικού Ελέγχου για την πρόληψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, απηύθυναν χαιρετισμούς η Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. και η Αναστασία Πασσακοπούλου, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ». Παράλληλα, διακεκριμένοι επιστήμονες παρουσίασαν τα ιατρικά δεδομένα για την αντιμετώπιση του HPV στην Ελλάδα.

Συμμετείχαν οι:
  • Αγοραστός Θεόδωρος, Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας HPV
  • Νικολάου Μιχάλης MD, MSc, PhD, Παθολόγος – Ογκολόγος, Επιμελητής Α’, ΓΑΟΝΑ «Άγιος Σάββας»
  • Χαϊδόπουλος Δημήτρης, Αναπληρωτής Καθηγητής Γυναικολογικής Ογκολογίας, Υπεύθυνος τμήματος Γυναικολογικής Ογκολογίας A’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Αλεξάνδρα
  • Παπαθεοδώρου Δημήτρης, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Χειρουργός Γυναικολόγος Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Γυναικολογικής Κλινικής Γ.Ο.Ν.Α. “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ”
  • Νταλούκας Κωνσταντίνος, Παιδίατρος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθ. Παιδιάτρων, Ιδρυτής της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής
  • Κουκουγιάννη Μένια, Health Affairs Consultant, Συν-ιδρύτρια ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ
    ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Μαρία Γκερέκου, Project Manager της Ελληνικής Συμμαχίας για τον HPV και Υπεύθυνη Διοίκησης και Επικοινωνίας του Κ.Ε.Φ.Ι.

H Ελληνική Συμμαχία κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των φορέων Υγείας σχετικά με τον HPV, τις παθήσεις που αυτός προκαλεί, τη σημασία της πρωτογενούς (μέσω εμβολιασμού) και δευτερογενούς (μέσω τακτικού προληπτικού ελέγχου) πρόληψης, τον τρόπο έγκαιρης διάγνωσης αλλά και τη σωστή και ενδεδειγμένη θεραπεία σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Στόχος είναι να καθιερωθεί στη συνείδηση όλων ότι εφαρμόζοντας τους τρόπους πρόληψης οι διαγνώσεις του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και αρκετών ακόμη ειδών καρκίνου μπορούν να ελαττωθούν σημαντικά ή και να εξαλειφθούν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ