Δημόσια Υγεία12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας από τον Πανελλήνιο Σύλλογο

12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας από τον Πανελλήνιο Σύλλογο

- Advertisement -

Στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στο Ξενοδοχείο Grand Serai θα πραγματοποιηθεί στις 18-20 Μαΐου 2018, το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας από τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.).
Η επιληψία δεν είναι ασθένεια, αλλά μια εγκεφαλική διαταραχή που αντιμετωπίζεται επιτυχώς περίπου στο 80% των περιπτώσεων. Παρ’ όλα αυτά, αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα υγείας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Π.Ε.Σ.Ε. μέσα από τις προσπάθειές του, επιδιώκει να συμβάλλει ενεργά στην αναβάθμιση της γνώσης για την επιληψία.
Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας έχει στόχο την συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και τη διαχείριση ασθενών στον τομέα της επιληψίας.
Επιπλέον, μέσω του Συνεδρίου, θα δοθεί η δυνατότητα στους συνέδρους να συναντηθούν και να δικτυωθούν με επιστήμονες από την Ελλάδα και κορυφαίους επιληπτολόγους από το εξωτερικό.
Καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της Νευρολογίας, καλούνται να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια, αντιπαραθέσεις και παρουσιάσεις περιστατικών, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα.
Mεταξύ άλλων, στο Συνέδριο θα τεθούν επί τάπητος θέματα όπως: Επιληπτογένεση, Επιληπτικές κρίσεις και Επιληπτικά Σύνδρομα, Επιληψία και συν-νοσυρότητες, Νευρολογικές παθήσεις και Επιληψία, Θεραπευτικές προσεγγίσεις: νεότερα δεδομένα, Προ-χειρουργική αξιολόγηση και χειρουργική της επιληψίας.
Η Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 20:30 στο ξενοδοχείο Grand Serai.
Παράλληλα, φέτος το Συνέδριο πρωτοτυπεί, καθώς στο πλαίσιό του θα λάβουν χώρα οι εξής κοινωνικές δράσεις, υπό την αιγίδα του συλλόγου των ατόμων με επιληψία: Ελληνική Εθνική Ένωση κατά της Επιληψίας:

– Θεατρική παράσταση: «Κρίση είναι, θα περάσει», Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα 7:30 μ.μ., αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: www.epilepsycongress.gr
– Τρέχουμε για την Επιληψία, στο Run Greece Ιωάννινα, Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και ώρα 11:30 π.μ., Πλατεία «Πύρρου». Συμμετοχές και εγγραφές, στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.run-greece.gr/index.php/component/chronoforms/?chronoform=register_gr_ioannina
– Οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ζωγραφίζουν για την Επιληψία – Ξενοδοχείο «Grand Serai». Ελεύθερη είσοδος για τους επισκέπτες, στην έκθεση που θα λειτουργεί σε ειδικό χώρο του Ξενοδοχείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ