Δημόσια ΥγείαΠοια χώρα αποζημιώνει την αποκατάσταση της... παρθενιάς;

Ποια χώρα αποζημιώνει την αποκατάσταση της… παρθενιάς;

- Advertisement -

Η υμενοπλαστική, που αρκετές γυναίκες επιλέγουν για σωματικούς και ψυχολογικούς λόγους, μπαίνει στο τραπέζι της χρηματοδότησης από το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), καταβάλλοντας το κόστος της διαδικασίας.

Το κόστος της διαδικασίας ανέρχεται σε 1.134 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» επισημαίνοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα καταβάλλεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας.

Τα νοσοκομεία της χώρας έχουν καταγράψει 109 χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης παρθενικού υμένα μεταξύ των ετών 2007- 2017. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι ο αριθμός των επεμβάσεων υμενοπλαστικής είναι αρκετά μεγαλύτερος καθώς μόνο εννέα νοσοκομεία δέχτηκαν να δώσουν στοιχεία.

Πολλές από τις γυναίκες προχωρούν σε υμενοπλαστική γιατί έχουν ενοχές από θρησκευτικές πλευράς, ενώ άλλες θέλουν να ξαναζήσουν την «πρώτη φορά» με τον σύζυγο ή τον αγαπημένο τους.

Σύμφωνα με τη σύμβουλο σχέσεων Λουίζ βαν ντερ Βέλντε από το Λονδίνο, οι περισσότερες θέλουν να επαναλάβουν την «πρώτη φορά» μετά την απογοήτευση που ένιωσαν όταν έκαναν σεξ. «Πολλοί άνθρωποι είχαν μια κακή εμπειρία την πρώτη φορά…«Ίσως επειδή οι άνθρωποι έχουν απογοητευτεί από αυτό, θέλουν να το κάνουν ξανά», επισημαίνει η ειδικός.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ