Δημόσια ΥγείαΤην ξαδέρφη Πολάκη καλεί το Πειθαρχικό για τον θάνατο της 4χρονης

Την ξαδέρφη Πολάκη καλεί το Πειθαρχικό για τον θάνατο της 4χρονης

- Advertisement -

Σε απολογία από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ Κρήτης θα κληθεί τις επόμενες ημέρες η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη στο Βενιζέλειο, έπειτα από επέμβαση ρουτίνας.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς, το Πειθαρχικό της Διεύθυνσης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης θα πάρει στη συνέχεια αποφάσεις σχετικά με τις πειθαρχικές κυρώσεις που πιθανόν προέκυψαν εις βάρος της.
Πρόκειται για διαφορετική διαδικασία από αυτή που έχει γίνει από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας.
Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών, όπως δήλωσε η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, προκύπτει «βαριά ιατρική αμέλεια για παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχόσπασμου, καθώς δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά και για τη μη ορθή χρήση αδρεναλίνης όσον αφορά την ενδοφλέβεια και τη χορηγούμενη δοσολογία».
Μάλιστα, ο επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Σταύρος Ευαγγελάτος έχει δηλώσει ότι «δεν υπήρξε καμία πολιτική ή άλλη παρέμβαση στο πόρισμα για τον θάνατο της 4χρονης στις 29 Δεκεμβρίου του 2015, όταν υπεβλήθη σε επέμβαση για να αφαιρέσει τα κρεατάκια από τη μύτη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ