Δημόσια ΥγείαΝοσηλεύτρια δέχτηκε επίθεση στο κεφάλι από ασθενή – Νέο κρούσμα

Νοσηλεύτρια δέχτηκε επίθεση στο κεφάλι από ασθενή – Νέο κρούσμα

- Advertisement -

Την επίθεση ασθενούς σε νοσηλεύτρια καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που η κατάσταση φεύγει εκτός ελέγχου.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά είναι στο «ίδιο έργο θεατές», λέγοντας για μια ακόμη φορά πως το περιστατικό βιαιοπραγίας στο Τ.Ε.Π του νοσοκομείου, φανερώνει με περίτρανο τρόπο, το μέγεθος του προβλήματος.
Συγκεκριμένα, όπως τονίζουν στην χθεσινή εφημερία (13.6.2018), μια νοσηλεύτρια έπεσε θύμα βιαιοπραγίας εις βάρος της, από ανοϊκό ασυνόδευτο ασθενή, ο οποίος καταφέρθηκε εις βάρος της και της προκάλεσε χτύπημα στο κεφάλι.
Δυστυχώς παρά τις επίμονες διαχρονικές απαιτήσεις των εργαζόμενων για διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού, η Διοίκηση του Νοσοκομείου – όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Βενιζελείου νοσοκομείου- αντιμετωπίζει το θέμα με μεγάλη επιπολαιότητα, καθώς η φύλαξη και η ελεύθερη διακίνηση ασθενών και συνοδών στο Τ.Ε.Π προκαλεί έντονα λειτουργικά και σοβαρά γεγονότα, που δυσχεραίνουν τόσο την λειτουργία του τμήματος αλλά και την ψυχολογική πίεση των εργαζομένων. Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση:

«Κυρίες και κύριοι της Διοίκησης, ως πότε θα σφυρίζετε αδιάφορα, προφασιζόμενοι τις ιδιαιτερότητες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών;
Ως πότε θα αγνοείτε την σωματική ασφάλεια των εργαζομένων;
Ως πότε θα γινόμαστε έρμαια της δικής αναποτελεσματικότητας;
Σας καλούμε λοιπόν σε μια επόμενη εφημερία να παρευρεθούμε όλοι μαζί στον χώρο του Τ.Ε.Π( καθ’ όλη την εφημερία, για να γίνει επι τόπου αυτοψία της κατάστασης και να δοθούν οριστικές λύσεις στο πρόβλημα.
Τα γεγονότα δείχνουν ότι από τα γραφεία δεν μπορούν να δοθούν λύσεις.
Σας περιμένουμε λοιπόν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ