Δημόσια ΥγείαΚλείνουν τα Κέντρα Υγείας Αγροτικού και Αστικού τύπου το ένα μετά το...

Κλείνουν τα Κέντρα Υγείας Αγροτικού και Αστικού τύπου το ένα μετά το άλλο

- Advertisement -

Η κυβέρνηση δεν μεταρρυθμίζει, αλλά απορυθμίζει την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη στα πλαίσια εφαρμογής των Μνημονίων, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας πως κλείνει το ένα μετά το άλλο Κέντρο Υγείας Αγροτικού και Αστικού τύπου και προσπαθεί να μας πείσει ότι την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη θα την αναλάβουν τα λειψά ΚΕΠ υγείας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (κατά την κυβέρνηση ΤΟΜΥ) ή οι ανύπαρκτοι οικογενειακοί ιατροί.
Πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου το Κέντρο Υγείας Πάργας θα λειτουργεί πλέον μόνο με αγροτικούς ιατρούς.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της: Μέχρι σήμερα εφημέρευε εκ περιτροπής, τώρα θα κλείνει στις 3 το μεσημέρι. Θυμίζει τράπεζα και όχι Μονάδα Υγείας.
Ο Συντονιστής του Κέντρου Υγείας Πάργας και Γενικός Ιατρός 67 ετών λίγες μέρες πριν την συνταξιοδότησή του έμεινε μόνος του με 2 αγροτικούς ιατρούς για εφημερία, οι οποίοι ως γνωστών δεν δύναται να ανταποκριθούν σε σοβαρά περιστατικά. Ο ένας εκ των δύο αγροτικών ιατρών είναι σε αναρρωτική άδεια. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ παρά τις ενοχλήσεις τόσο της τοπικής κοινωνίας, της ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και των συντονιστών των Κέντρων Υγείας της περιοχής δεν έδωσε καμία λύση.
Η περιοχή κατακλύζεται από χιλιάδες τουρίστες το καλοκαίρι και έρχεται. Όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ βρήκε να λύσει το προβλήματα χωρίς προσλήψεις ιατρών.
Την Παρασκευή 20/4/2018 εξέδωσε εντέλλεστε σε δύο Ιατρούς του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού να καλύψουν Κέντρο Υγείας Πάργας παρότι είχαν συμπληρώσει τον αριθμό εφημεριών, δουλεύοντας αν και είχαν προβλήματα υγείας. Οι δύο Ιατροί που πήραν την εντολή λόγω ασθένειας δεν παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Υγείας Πάργας.
Τι έγινε μετά!!!
Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ έφυγε από την Πάτρα και μεσάνυκτα εμφανίστηκε στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού. Ζήτησε επιτακτικά από τους γιατρούς να μεταβούν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας για να τσεκάρουν εκεί τις αναρρωτικές τους άδειες.
Η μία πήγε με ιδιωτικό αυτοκίνητο συνοδεία δικούς της ανθρώπου. Η άλλη γιατρός είπε στον Διοικητή ότι δεν διαθέτει αυτοκίνητο και εκείνος την διέταξε!!! να πάρει ταξί. Όταν του είπε δεν έχει χρήματα για ταξί έστειλε ασθενοφόρο στο σπίτι της (ασθενοφόρα για τους ασθενείς έκτακτα περιστατικά δεν υπάρχουν).
Πράγματι η μία Ιατρός με αυτοκίνητο και η άλλη Ιατρός με Ασθενοφόρο διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε η ασθένεια τους !!! Μια τρύπα στο νερό έκανε ο κος Νικολόπουλος.
Πώς έλυσε το πρόβλημα; Την Κυριακή 22/4/2018 εφημέρευε το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας. Ανέστειλε την εφημερία του Κέντρου Υγείας, έβαλε λουκέτο και με εντέλλεστε έστειλε την μοναδική ιατρό να εφημερεύσει στο Κέντρο Υγείας Πάργας.
Το Κέντρο Υγείας Πάργας αλλά και τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας της περιοχής κανονικά εφημερεύουν καθημερινά. Οι πολίτες κάθε περιοχής δεν μπορούν να επιλέγουν ποια ημέρα θα αρρωστήσουν, όταν είναι ανοικτό το Κέντρο Υγείας.
Η κυβέρνηση, ο Υπουργός Υγείας αλλά και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ αφήνουν τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής απροστάτευτους, θέτοντος σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, με δεδομένη την διαχειριστική ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ