Δημόσια ΥγείαΠερί τους 200 εργαζόμενους στα νοσοκομεία με κρούσματα της ιλαράς

Περί τους 200 εργαζόμενους στα νοσοκομεία με κρούσματα της ιλαράς

- Advertisement -

Για 3.000 και πλέον κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας, με 4 θανάτους και 200 περιστατικά σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ, προειδοποιώντας με σχετική επιστολή της για την έλλειψη μέτρων προστασίας. Όπως τονίζει εγγράφως προς τον υπουργό Υγείας:

Κε Υπουργέ,
Με βάση τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ τα δηλωθέντα κρούσματα ιλαρά στην χώρα μας ανέρχονται σε 3000. Εκτιμάται ότι είναι πολύ περισσότερα καθότι δεν δηλώνονται όλα τα περιστατικά. Έχουν καταγραφεί επίσης 4 θάνατοι από επιπλοκές της ιλαράς.
Το τελευταίο δεκαήμερο νοσηλεύτηκαν 9 παιδάκια Ρομά με επιπλοκές της ιλαράς στο Νοσοκομείο του Κιλκίς. Τα πέντε περιστατικά εξ’ αυτών είναι από καταυλισμό, οπότε υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου καθ’ ότι οι φιλοξενούμενοι του καταυλισμού δεν είναι εμβολιασμένοι. Είναι ευτυχώς όλοι καλά στην υγεία τους.
Όμως η αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας είναι παροιμιώδης . Παρότι έχουν νοσήσει έως τώρα από ιλαρά 200 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων από τα στοιχεία που διαθέτουμε, εκ των οποίων οι 20 με σοβαρά συμπτώματα και οι εργαζόμενοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου προσβολής από τη νόσο, δεν λαμβάνονται μέτρα προστασίας αποφυγής μετάδοσης της νόσου σε επαγγελματίες υγείας.
Τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων στο προσωπικό.
Επίσης δεν διαθέτουν εμβόλια για τον εμβολιασμό του προσωπικού το οποίο δεν διαθέτει αντισώματα ιλαράς.
Οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων λόγω οικονομικής δυσπραγίας παρακολουθούν ως θεατές την ιλαρά να εξελίσσεται και να εξαπλώνεται.
Για να γίνει έλεγχος αντισωμάτων, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στα Ιδιωτικά εργαστήρια πληρώνοντας από την τσέπη τους 30-50 ευρώ!!!
Αυτά επισημάνουν οι εργαζόμενοι και του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Κε Υπουργέ,
Χρειάζεται περισσότερη υπευθυνότητα για ένα τέτοιο μείζον ζήτημα για τη Δημόσια Υγεία. Δώστε ένα μέρος του υπερπλεονάσματος για να προστατέψετε τη Δημόσια Υγεία. Φτάνει πια η εικονική πραγματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ