Δημόσια ΥγείαΑσύλληπτο σκάνδαλο σε βάρος των ασθενών με καρκίνο

Ασύλληπτο σκάνδαλο σε βάρος των ασθενών με καρκίνο

- Advertisement -

Για ασύλληπτο σκάνδαλο κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ στη γνωστή υπόθεση της παράνομης υφαρπαγής, εμπορίας και διακίνησης ακριβών ογκολογικών φαρμάκων από τα Νοσοκομεία που ερευνά η Οικονομική Αστυνομική Διεύθυνση Μεγάλη ευθύνη των Διοικητών

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση:
Οι Δημόσιες δαπάνες Υγείας είναι 4,8% του ΑΕΠ στο μισό από τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Με βάση αυτά τα μειωμένα κονδύλια χρηματοδοτούνται τα Δημόσια Νοσοκομεία. Η κρατική χρηματοδότηση προς τα Νοσοκομεία κατρακυλάει χρόνο με το χρόνο.
Από την 1/1/2016 επιβαρύνθηκαν οι Προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων με τη χορήγηση των ακριβών φαρμάκων στους ασθενείς που μέχρι τότε χορηγούσε ο ΕΟΠΥΥ.
Εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης των Νοσοκομείων κατά περιόδους σταματάει η χορήγηση ογκολογικών φαρμάκων στους ασθενείς.
Και όμως δεν φθάνει το οικονομικό χάλι των Νοσοκομείων έχουμε να αντιμετωπίσουμε και σκάνδαλα.
Η Οικονομική Αστυνομική Διεύθυνση ερευνά σκάνδαλο υφαρπαγής ακριβών ογκολογικών φαρμάκων από τα Νοσοκομεία, τα οποία διακινήθηκαν για ιδίο όφελος από Επαγγελματίες Υγείας.
Εάν αποδειχθεί είναι ασύλληπτο σκάνδαλο.
Δεν σέβονται τον πόνο των ασθενών με καρκίνο. Τη μάχη για τη ζωή που δίνουν καθημερινά. Την ταλαιπωρία που υφίστανται να πηγαίνουν από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο προκειμένου να βρουν τα ογκολογικά τους φάρμακα, για να κάνουν χημειοθεραπείες ή άλλες θεραπείες.
Την αγωνία τους που πολλές φορές δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τα φάρμακα γιατί δεν τα διαθέτουν τα Νοσοκομεία. Πλουτίζουν – κερδοσκοπούν σε βάρος των ασθενών με καρκίνο!!!
Ντροπή.
Όμως η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης δεν πρέπει να μείνει επιδερμικά. Το μαχαίρι πρέπει να φθάσει ως το κόκαλο. Καλούμε τη Δικαιοσύνη να προχωρήσει σε βάθος την έρευνα. Όλα στο φως.
Μεγάλη είναι η ευθύνη των Διοικητών των Νοσοκομείων κατά την περίοδο που συνέβησαν οι εν λόγω κλοπές των φαρμάκων.
Ελπίζουμε το σκάνδαλο αυτό να μην αποδειχθεί ότι στοίχισε ζωές ασθενών με καρκίνο ή με άλλη πάθηση.
Δεν δεχόμαστε την κατασυκοφάντηση των λιγοστών εναπομεινάντων εργαζόμενων που πάνω από το όριο της εργασιακής εξουθένωσης, καθημερινά δίνουν μάχη να κρατάνε όρθιο το σύστημα υγείας, τα Δημόσια Νοσοκομεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ