Δημόσια Υγεία«Άκυρο» στους άνδρες καπνιστές ρίχνει 1 στις 2 γυναίκες

«Άκυρο» στους άνδρες καπνιστές ρίχνει 1 στις 2 γυναίκες

- Advertisement -

Η υιοθέτηση ενός υγιεινού πλέον τρόπου ζωής αφήνει στο “περιθώριο” την κλασσική συνήθεια του παραδοσιακού τσιγάρου και κατά συνέπεια τους… καπνιστές!

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 1.000 εργένηδες (άντρες-γυναίκες), το 70% των γυναικών απωθείται από τους καπνιστές, ενώ το 56% δήλωσε ότι δεν θα έβγαινε ραντεβού μ’ έναν καπνιστή.

Οι αριθμοί αλλάζουν ελαφρώς για τους άνδρες, καθώς το 46% ισχυρίστηκε ότι δεν θα έβγαινε ραντεβού με κάποια που καπνίζει, ενώ το 65% δήλωσε ότι δεν βρίσκει το κάπνισμα ελκυστικό.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η έρευνα, που διεξήχθη από τη εταιρεία προμήθειας οξυγόνου, Inogen, εξέτασε τις προτιμήσεις για άτομα ηλικίας 18 έως 76 ετών σχετικά τόσο με το κάπνισμα όσο και με το άτμισμα.

Από τους ερωτηθέντες, το 57% ήταν μη καπνιστές, το 24,3% καπνιστές και το 18,7% ήταν ατμιστές.

Όταν οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν γιατί δεν βρίσκουν ελκυστικό έναν καπνιστή, το 90% απάντησε ότι η μυρωδιά του καπνού είναι απωθητική, ενώ το 75% ανέφερε ανησυχίες για την υγεία του, ως παθητικός καπνιστής.

Άλλοι θεώρησαν ότι η κακή αναπνοή όταν φιλάει κάποιος ή τα κίτρινα δόντια, είναι σημαντικοί λόγοι για να τους απωθήσουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ