Ροή ΕιδήσεωνΠώς η αγάπη βελτιώνει την υγεία - Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης

Πώς η αγάπη βελτιώνει την υγεία – Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης

- Advertisement -

Ο στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Αγάπης που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Δεκεμβρίου, είναι να αφήσουμε στην άκρη όλα τα αρνητικά συναισθήματα, τις άσχημες σκέψεις και τα δυσάρεστα λόγια. Το νόημα αυτή της ημέρας είναι να σκεφτούμε μόνο θετικά και να αναλογιστούμε τους λόγους για τους οποίους αγαπάμε πραγματικά τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όλοι γνωρίζουμε ότι η υγεία της καρδιάς είναι σημαντική, γι’ αυτό γυμναζόμαστε και προσέχουμε τι τρώμε. Αλλά υπάρχει και μια άλλη σημαντική πτυχή για τη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς που μπορεί να παραβλέπουμε. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντική για την υγεία μας. Αυτή είναι η αγάπη.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρόκειται μόνο για την ερωτική αγάπη. Η αγάπη έχει πολλές μορφές. Από την αγάπη των φίλων και των γονιών μας μέχρι την αγάπη που μερικές φορές μπορεί να μην δίνουμε σημασία αλλά είναι πάντα εκεί στις μακροχρόνιες σχέσεις. Το να περνάμε χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα – την οικογένεια και τους φίλους μας – αυτό μπορεί να μειώσει το στρες και το άγχος, την αρτηριακή πίεση, ενώ μπορεί ακόμη και να βελτιώσει την καρδιαγγειακή μας υγεία.

Στην περίπτωση της αγάπης, η ψυχολόγος υγείας Shilagh Mirgain εξηγεί ότι είναι πραγματικά σημαντικό η ποιότητα των σχέσεών μας και ακόμη και το πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας. «Λαχταράμε να μας πουν ότι έχουμε σημασία. Θέλουμε να το ακούσουμε αυτό είτε από έναν φίλο, ένα μέλος της οικογένειας ή ακόμα και έναν συνάδελφο», είπε. «Τα πάμε καλύτερα όταν γνωρίζουμε ότι κάποιος στη ζωή μας μας υπολογίζει και μας εκτιμά» πρόσθεσε.

Τρόποι για να φέρετε περισσότερη αγάπη στη ζωή σας
  • – Αγαπήστε τον εαυτό σας
  • – Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας για αυτά που έχετε
  • – Εκφράστε την εκτίμησή σας στους συναδέλφους σας

Η Mirgain διευκρινίζει ότι είτε στο χώρο εργασίας είτε μέσα στην οικογένειά μας, όταν διατηρούμε θετικές σχέσεις με τους άλλους, αυτό μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε τι δύσκολες στιγμές.

«Η αγάπη, είτε μέσω στοργής είτε μέσω συμπόνιας, είναι πραγματικά μια ισχυρή δύναμη. Όταν εργαζόμαστε σκόπιμα για να την φέρουμε στη ζωή μας, μπορεί πραγματικά να μας αλλάξει τη ζωή», κατέληξε η Mirgain.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ