Ροή ΕιδήσεωνΠοια είναι η πιο χαρούμενη χώρα στην ΕΕ – Η Ελλάδα σε...

Ποια είναι η πιο χαρούμενη χώρα στην ΕΕ – Η Ελλάδα σε θλίψη

- Advertisement -

Στα… χαμηλά βρίσκονται τα επίπεδα ευτυχίας των Ελλήνων σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Eurostat, σχετικά με το πόση χαρά κυριαρχεί σε καθεμία από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ.

Στα τάρταρα βρίσκονται τα επίπεδα ευτυχίας των Ελλήνων σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Eurostat, σχετικά με το πόση χαρά κυριαρχεί σε καθεμία από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στην πρώτη θέση του βάθρου σκαρφάλωσε η Αυστρία, λαμβάνοντας έτσι τον τίτλο της πιο ευτυχισμένης χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακολουθούν η Πολωνία, Φινλανδία και Ρουμανία, παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες σε κάποιες από αυτές.

Η Αυστρία σημείωσε συνολικά 7,9 στα 10 στην ετήσια δημοσίευση της Eurostat για τους «δείκτες ποιότητας ζωής», η οποία βασίζεται σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα κράτη μέλη. Η Πολωνία, η Φινλανδία και η Ρουμανία κατετάγησαν από κοινού δεύτερες στα δεδομένα με όλες τις βαθμολογίες 7,7 στα 10.

Εντύπωση προκαλούν οι θέσεις της Ρουμανίας και της Πολωνίας

«Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ορισμένες χώρες που συνδέονται με χαμηλά επίπεδα εισοδήματος στο πρόσφατο παρελθόν… όπως η Ρουμανία και η Πολωνία, είναι μεταξύ των χωρών όπου η ικανοποίηση από τη ζωή είναι υψηλότερη – δείχνοντας την πολυπλοκότητα της σχέσης μεταξύ υποκειμενικής και οικονομικής ευημερίας», αναφέρει ο οργανισμός.

Επίσης ανέφερε ότι η έκδοσή της στοχεύει «να καταγράψει τις τάσεις στην υποκειμενική ευημερία των Ευρωπαίων πολιτών», σημειώνοντας ότι «οι πολίτες της ΕΕ έτειναν να είναι αρκετά ικανοποιημένοι με τη ζωή τους γενικά, αναφέροντας κατά μέσο όρο 7,1 μονάδες στην κλίμακα».

Οι πιο δυστυχισμένες

Η εικόνα της χώρας μας απογοητεύει καθώς στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι οι Έλληνες από τη ζωή τους συγκεντρώνει ποσοστό 6,7 στα 10 στατιστικά πολύ πιο κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ. Παράλληλα, οι Έλληνες φαίνεται πως είναι ανάμεσα στους 5 πιο δυστυχισμένους λαούς της ηπείρου, μαζί με τις Κροατία (6,8), Γερμανία (6,5), Μαυροβούνιο (5,8) και Βουλγαρία στην τελευταία θέση (5,6).

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Photo: Pixabay

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ