ΠΡΟΣΩΠΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣFARAN: Θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία αφήνει η φαρμακοβιομηχανία

FARAN: Θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία αφήνει η φαρμακοβιομηχανία

- Advertisement -
  • Συνέντευξη / Αλεξάνδρα Χρυσανθακοπούλου

Εβδομήντα χρόνια παρουσίας στο εγχώριο επιχειρείν συμπληρώνει φέτος η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία, FARAN ΑΒΕΕ, προσφέροντας καταξιωμένες θεραπευτικές προτάσεις Υψηλής Ποιότητας, Θεραπευτικής Αξίας, σύγχρονης Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Τεκμηριωμένης Ασφάλειας. Για τα σχέδια επέκτασης και την επόμενη ημέρα της FARAN, μιλά στο healthpharma.gr o διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, κ. Mάριος Κάτσικας

Εβδομήντα χρόνια παρουσίας στο εγχώριο επιχειρείν συμπληρώνει φέτος η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία, FARAN ΑΒΕΕ, προσφέροντας καταξιωμένες θεραπευτικές προτάσεις Υψηλής Ποιότητας, Θεραπευτικής Αξίας, σύγχρονης Φαρμακευτικής Τεχνολογίας και Τεκμηριωμένης Ασφάλειας. Για τα σχέδια επέκτασης και την επόμενη ημέρα της FARAN, μιλά στο healthpharma.gr o διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, κ. Mάριος Κάτσικας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

• Κύριε Κάτσικα, η FARAN συμπληρώνει 70 χρόνια πορείας στην Ελληνική φαρμακευτική αγορά. Τι σηματοδοτεί αυτό για εσάς και ποια τα πλάνα της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια;

Yπερηφάνεια, ευθύνη, πρόκληση είναι οι τρείς λέξεις που περιγράφουν την πολυετή αυτή πορεία του ονόματος FARAN και σηματοδοτούν και το μέλλον της εταιρείας. Πρωτίστως, είμαστε υπερήφανοι γιατί μια από τις ιστορικότερες Ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες, με συνεχή παρουσία σχεδόν 70 ετών, εξακολουθεί να έχει παρουσία στην ελληνική φαρμακευτική αγορά και να εξελίσσεται με την ίδια ένταση, ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες προκλήσεις του τομέα της υγείας, με υψηλής ποιότητας και τεκμηριωμένης ασφάλειας θεραπευτικές προτάσεις.

Εργαζόμαστε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς και την ελληνική κοινωνία και οι ενέργειες μας στοχεύουν στο να προσφέρουμε καταξιωμένες θεραπευτικές προτάσεις για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών. Θέτουμε τον πήχη ψηλά και πρόκληση μας είναι να αποτελούμε μέτρο σύγκρισης για κάθε θεραπευτική κατηγορία στην οποία δραστηριοποιούμαστε.

• Ποιες θεραπευτικές κατηγορίες είναι στρατηγικής σημασίας και προτεραιότητας για την εταιρεία;

Έχοντας «κατακτήσει» διαχρονικά την εμπιστοσύνη της επιστημονικής και ιατρικής κοινότητας και μέσα από επιλεγμένες διεθνείς συνεργασίες, έχουμε αναπτύξει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο υψηλής ποιότητας θεραπευτικών λύσεων, το οποίο επεκτείνουμε και εμπλουτίζουμε συνεχώς. Οι βασικές κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε είναι της ογκολογίας, της αιματολογίας, της νεφρολογίας, της ορθοπεδικής, της ρευματολογίας, της ενδοκρινολογίας, της γυναικολογίας, της εσωτερικής παθολογίας, των ΩΡΛ και της πνευμονολογίας.

• Η FARAN όπως αναφέρατε δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε στρατηγικές συμφωνίες και συνεργασίες. Ποιες θεωρούνται πιο σημαντικές;

Πράγματι, η ανάπτυξη και η ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας μέσα από συνεργασίες με κορυφαίους φαρμακευτικούς οίκους διεθνώς, είναι συστατικό στοιχείο της φιλοσοφίας της FARAN και υπηρετεί την δέσμευσή της προς τον Έλληνα ασθενή και το σύστημα υγείας. Κύριο μέλημα μας είναι να προσφέρουμε καταξιωμένες θεραπευτικές επιλογές υψηλής ποιότητας και θεραπευτικής αξίας για την αντιμετώπιση των σοβαρών ασθενειών. Οπότε, ναι, είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση για να ανακαλύπτουμε ευκαιρίες και προϊόντα και συνεχίσουμε να διευρύνουμε, τις συνεργασίες μας, προς αυτόν τον σκοπό.

Όλες μας οι συνεργασίες είναι σημαντικές στις επιμέρους θεραπευτικές κατηγορίες που δραστηριοποιούμαστε. Ενδεικτικά αναφέρω την συνεργασία με την Novartis Hellas και τη Sandoz που ενισχύει σημαντικά το θεραπευτικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στον τομέα της θεραπευτικής Ογκολογίας και της Βιοτεχνολογίας. Όπως και με τον Ιαπωνικό Φαρμακευτικό Οίκο MEIJI στο τομέα των λοιμώξεων.

• Φαίνεται πως το 2020 η φήμη του φαρμακευτικού κλάδου έχει βελτιωθεί σημαντικά. Ποια είναι οι νέες προκλήσεις των εταιρειών για την επόμενη μέρα;

Στο πρωτόγνωρο περιβάλλον που δημιούργησε η πανδημία, η φαρμακοβιομηχανία αφήνει ένα θετικό αποτύπωμα. Αναδεικνύεται και γίνεται αντιληπτή η συνεισφορά του κλάδου, τόσο στα συστήματα υγείας των χωρών – μέσα και από την έρευνα ανάπτυξη και διάθεση φαρμάκων, διαγνωστικών τεστ και εμβολίων – όσο και με τις άμεσες και πολύτιμες ενέργειες των εταιρειών σε επίπεδο εταιρικής υπευθυνότητας. Και αυτό είναι κοινά αποδεκτό, από την πολιτεία και την ευρύτερη κοινωνία.

Η κρίση της πανδημίας έφερε στο προσκήνιο δυναμικά τη στρατηγική σημασία της ύπαρξης ισχυρής εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας. Μην ξεχνάμε ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, κράτησαν όρθιο το σύστημα της φαρμακευτικής φροντίδας. Ιδιαίτερα την ώρα που άλλες χώρες πάσχιζαν να εξασφαλίσουν επάρκεια σε βασικά φάρμακα.

Το θέμα είναι κατά πόσο θα καταφέρουμε ως κλάδος και ειδικότερα ως ελληνικές εταιρίες να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία. Να αναδείξουμε περαιτέρω την αξία μας. Τη συνεισφορά μας στο ΑΕΠ, στην εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας. Την κάλυψη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Βεβαίως τις δυνατότητες μας να καλύψουμε τις ανάγκες φαρμάκων στη χώρα μας σε ποσοστό πάνω από 70%.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ