ΠρόληψηΠοια χώρα κόβει οριστικά το κάπνισμα έως το 2030

Ποια χώρα κόβει οριστικά το κάπνισμα έως το 2030

- Advertisement -

Μαχαίρι υπόσχεται να βάλει η βρετανική κυβέρνηση στο κάπνισμα έως το 2030, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση των αιτιών των προβλημάτων υγείας.

Μαχαίρι υπόσχεται να βάλει η βρετανική κυβέρνηση στο κάπνισμα έως το 2030, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση των αιτιών των προβλημάτων υγείας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες ξοδεύουν το ένα πέμπτο της ζωής τους στην ενασχόληση με προβλήματα υγείας. Συγκεκριμένα οι γυναίκες ασχολούνται κατά μέσο όρο 19 χρόνια με ζητήματα υγείας. Ενώ σε αντίστοιχη μοίρα βρίσκονται και οι άντρες, με 16 χρόνια κατά μέσο όρο.

Η πράσινη βίβλος προτείνει διάφορους τρόπους αντιμετώπισης του εθισμού στο κάπνισμα. Μερικοί από τους οποίους είναι:

· Όποιος καπνιστής μπαίνει σε νοσοκομείο θα υποχρεούται να φεύγει

· Υποστήριξη βουρτσίσματος δοντιών σε παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία

· Ανασκόπηση των ευρημάτων για τον ύπνο με σκοπό την παροχή ξεκάθαρης εθνικής οδηγίας για τις ημερήσιες συνιστώμενες ώρες ύπνου

· Ενθάρρυνση του “ενεργητικού παιχνιδιού” στους παιδικούς σταθμούς και της μετακίνησης με τα πόδια ή με το ποδήλατο

· Διπλασιασμός χρηματοδότησης προγραμμάτων πρόληψης διαβήτη που στοχεύει στην αλλαγή τρόπου ζωής στις ομάδες υψηλού κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2

· Να αναγράφονται οι θερμίδες στον καφέ ξεκάθαρα πάνω στη συσκευασία

· Απαγόρευση διαφήμισης ανθυγιεινών σνακ (junk food) πριν τις εννιά το βράδυ

· Απαγόρευση πώλησης ενεργειακών ποτών σε παιδιά

Η δημοσίευση της πράσινης βίβλου για το κάπνισμα -και όχι μόνο- έχει ήδη δεχθεί κριτική. Αμφισβητείται το πώς θα πραγματοποιηθούν όλα αυτά δεδομένου ότι η χρηματοδότηση των συνεδρίων για την προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής έχει διακοπεί.

Ο Τζόναθαν Άσγουορθ, σκιώδης Υπουργός Υγείας, χαρακτήρισε την πράσινη βίβλο πολύ απογοητευτική. Καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι περιμένει από τη βιομηχανία να μειώσει την περιεκτικότητα ζάχαρης στο γάλα, αντί να αυξήσει το φόρο ζάχαρης στα milkshakes.

Η κυβέρνηση κατηγορείται επίσης για μη δέσμευση της στην απαγόρευση του καπνίσματος, αφού δεν επέβαλε εισφορές στην καπνοβιομηχανία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ