ΠρόληψηΠαχυσαρκία: Το 70% των Ελλήνων ζει με περιττό βάρος

Παχυσαρκία: Το 70% των Ελλήνων ζει με περιττό βάρος

- Advertisement -

Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στις διάφορες πτυχές της ζωής, η εξέλιξή της, οι σύγχρονες προκλήσεις και οι διαθέσιμες λύσεις για την αντιμετώπισή της θα αναλυθούν στη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας, με τίτλο «Χάνουμε κιλά, κερδίζουμε ζωή».

Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στις διάφορες πτυχές της ζωής, η εξέλιξή της, οι σύγχρονες προκλήσεις και οι διαθέσιμες λύσεις για την αντιμετώπισή της θα αναλυθούν στη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας, με τίτλο «Χάνουμε κιλά, κερδίζουμε ζωή».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οεπιπολασμός της παχυσαρκίας στον ελληνικό πληθυσμό αγγίζει το 32% και αν σε αυτό το ποσοστό προστεθεί το περίπου 37% πληθυσμού που ζει ως υπέρβαρος, προκύπτει πως 7 στους 10 Έλληνες ζουν με μη υγιές βάρος. Όσο περισσότερο είναι το βάρος μας, τόσο μειώνεται το προσδόκιμο ζωή μας και αυξάνονται τα νοσήλεια και οι ιατρικές μας δαπάνες, σημειώνει, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Ιμερόεσσα, ο ειδικός παθολόγος, πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου Αλέξανδρος Μουρουγλάκης, χαρακτηρίζοντας την παχυσαρκία ως νόσο.

Ο κ. Μουρουγλάκης συνοψίζει τα προβλήματα που απορρέουν σε τρεις άξονες:

Σε εκείνα που προκαλούνται μέσω μηχανικής βλάβης, λόγω της αυξημένης βαρύτητας και τριβής, σε εκείνα που προκαλούνται λόγω διαταραχής των βιοχημικών/μεταβολικών μονοπατιών και στα προβλήματα στην ψυχική και συναισθηματική σφαίρα. Επίσης σημειώνει ότι η παχυσαρκία αποτελεί ανεξάρτητο παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου, έχει σημαντική συσχέτιση με τον διαβήτη τύπου 2 και την αρτηριακή υπέρταση και ευθύνεται για την πρόκληση αρθρίτιδας.

Στη διάρκεια της ημερίδας, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί το φαινόμενο υπογονιμότητας στις γυναίκες με παχυσαρκία, οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου καθώς και το φαινόμενο της «γυάλινης οροφής», που εμποδίζει την επαγγελματική εξέλιξη. Επαγγελματίες υγείας και ειδικοί θα μιλήσουν για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης σε όλες τις θεραπευτικές μεθόδους για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας καθώς και για τα αυξημένα ποσοστά της σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, θα αναλυθούν:
  • Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στις διάφορες πτυχές της ζωής
  • Η σημασία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας
  • Οι πιθανότητες εμφάνισης της παχυσαρκίας ανά ηλικιακή ομάδα
  • Η διαχείριση ΑμεΑ που πάσχουν από παχυσαρκία.
  • Επιπλέον, πρώην ασθενείς θα περιγράψουν τη δική τους εμπειρία στην επιτυχημένη πορεία αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.

Στο τέλος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί κλήρωση, στην οποία ένας τυχερός ή μία τυχερή θα κερδίσει ένα τριήμερο ταξίδι στα Τρίκαλα – Μετέωρα.

Την ημερίδα διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία Ιμερόεσσα στις 2 Μαρτίου, στις 9:30 το πρωί, στο Mediterranean Palace.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ