ΠρόληψηΚαρκίνος του μαστού: Συσκευή καταγράφει την ανάπτυξη όγκων

Καρκίνος του μαστού: Συσκευή καταγράφει την ανάπτυξη όγκων

- Advertisement -

Επιστήμονες αναπτύσσουν μια μικροσκοπική συσκευή που χωράει στα σουτιέν και η οποία θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές γυναικών. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η συσκευή αυτή θα παρακολουθεί την ανάπτυξη όγκων στο στήθος σε πραγματικό χρόνο, κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποβεί σωτήριο για εκατομμύρια γυναίκες.

Επιστήμονες αναπτύσσουν μια μικροσκοπική συσκευή που χωράει στα σουτιέν και η οποία θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές γυναικών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μια ομάδα του Πανεπιστημίου Nottingham Trent (NTU) Medical Technologies Innovation Facility εργάζεται για να δημιουργήσει την τεχνολογία που θα χρησιμοποιεί μια μορφή ηλεκτρικού ρεύματος που μπορεί να σαρώσει και να ανιχνεύσει μικροσκοπικές αλλαγές σε υγρά μέσα και έξω από τα κύτταρα.

Ο ιστός ενός όγκου είναι πιο πυκνός από τον υγιή ιστό και περιέχει λιγότερο νερό, επομένως η συσκευή θα μπορεί να μετρήσει τις αλλαγές και την τυχόν ανάπτυξη όγκου – έως και 2 χιλιοστά.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι η μη επεμβατική αυτή τεχνολογία, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένθετη στο σουτιέν μίας ασθενούς ή ενδεχομένως να αναπτυχθεί ως νέο σουτιέν που να ενσωματώνει τη συσκευή, θα χρησιμοποιηθεί παράλληλα με τη θεραπεία και τους τακτικούς ελέγχους και τις σαρώσεις.

Τα δεδομένα θα καταγράφονται και θα ανατροφοδοτούνται στον χρήστη και στον κλινικό ιατρό μέσω smartphone, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν οι σχετικές αξιολογήσεις. Φυσικά, η συνεχής παρακολούθηση είναι σημαντική καθώς η ανάπτυξη όγκου μπορεί να ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των ασθενών και είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθηθεί με ακρίβεια, ιδιαίτερα κάτω από το 1 εκατοστό.

«Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να αναπτυχθεί τόσο γρήγορα! Μπορεί να είναι 1 χιλιοστό σε έξι μήνες ή 2 χιλιοστά σε έξι εβδομάδες. Αυτό θα ήταν ένα πρόσθετο μέτρο για να δούμε πόσο γρήγορα αναπτύσσεται ο όγκος», δήλωσε ο Δρ Yang Wei, ειδικός στα ηλεκτρονικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και την ηλεκτρονική μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ