ΦαρμακοSanofi: Προστασία έως και 100% από το εμβόλιο κατά τις κλινικές δοκιμές

Sanofi: Προστασία έως και 100% από το εμβόλιο κατά τις κλινικές δοκιμές

- Advertisement -

Αντισώματα στο 95% έως 100% ανέπτυξαν, με τη χορήγηση δεύτερης δόσης, οι ενήλικες που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, από το γαλλικό εργαστήριο Sanofi.

Αντισώματα στο 95% έως 100% ανέπτυξαν, με τη χορήγηση δεύτερης δόσης, οι ενήλικες που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, από το γαλλικό εργαστήριο Sanofi.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το εν λόγω εμβόλιο παρασκευάζεται μαζί με τη βρετανική GlaxoSmithKline (GSK) και έπειτα από μια αποτυχία που προκάλεσε μήνες καθυστέρησης, σήμερα, δημοσιοποιήθηκαν τα θετικά αποτελέσματα της κλινικής έρευνας.

Σημειώνεται ότι το υποψήφιο εμβόλιο των Sanofi και GSK χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με τα εμβόλια της Sanofi κατά της εποχικής γρίπης. Θα συνδυασθεί με ένα βοηθητικό φάρμακο, μια ουσία που δρα ως ενισχυτής του εμβολίου, η οποία παράγεται από την GSK.

Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα αυτής της δοκιμής φάσης 2 στον άνθρωπο δείχνουν πως η χορήγηση αυτού του εμβολίου «προκάλεσε την παραγωγή αυξημένων συγκεντρώσεων εξουδετερωτικών αντισωμάτων στους ενηλίκους όλων των ηλικιών σε επίπεδα συγκρίσιμα με αυτά που παρατηρήθηκαν σε πρόσωπα που είχαν αναρρώσει από μόλυνση» Covid, αναφέρει το εργαστήριο.

Ανασυνδυασμένη πρωτεΐνη

Μια μελέτη φάσης 3, η τελευταία στον άνθρωπο πριν από ενδεχόμενη έγκριση αυτού του εμβολίου που βασίζεται σε ανασυνδυασμένη πρωτεΐνη, πρόκειται να αρχίσει μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, διευκρίνιζει η Sanofi, η οποία θα αρχίσει παράλληλα παραγωγή.

Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα δείχνουν παραγωγή αντισωμάτων στο 95% έως 100% των περιπτώσεων μετά τη χορήγηση μιας δεύτερης δόσης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες (18 έως 95 ετών) και για όλες τις δόσεις που μελετήθηκαν.

Σε όσους από τους συμμετέχοντες είχαν ήδη μολυνθεί από την Covid-19, μία μόνο δόση του εμβολίου προκάλεσε την παραγωγή αυξημένων συγκεντρώσεων εξουδετερωτικών αντισωμάτων, «κάτι που υπογραμμίζει το ενδιαφέρον που έχει η ανάπτυξή του για τον αναμνηστικό εμβολιασμό», αναφέρει η Sanofi.

Τα αποτελέσματα αυτά δίνουν στις δύο εταιρείες τη δυνατότητα να παραμείνουν στην κούρσα για τα εμβόλια κατά της Covid-19, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν αναγκαστεί να ξαναρχίσουν τη δοκιμή τους και να καθυστερήσουν την κυκλοφορία του εμβολίου, όταν αυτό έδειξε χαμηλή ανοσολογική απόκριση σε μεγαλύτερους ενηλίκους ως αποτέλεσμα ασθενούς σχηματισμού αντιγόνων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ