ΦαρμακοΡωσικό εμβόλιο: Ξεκίνησε η παραγωγή του σκευάσματος EpiVaCKorona

Ρωσικό εμβόλιο: Ξεκίνησε η παραγωγή του σκευάσματος EpiVaCKorona

- Advertisement -

Η παραγωγή του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού EpiVaCKorona, το οποίο ανέπτυξε το κρατικό επιστημονικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector, ξεκίνησε στη Ρωσία.

Η παραγωγή του δεύτερου ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού EpiVaCKorona, το οποίο ανέπτυξε το κρατικό επιστημονικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector, ξεκίνησε στη Ρωσία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Την είδηση ανακοίνωσε η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή, κ. Άννα Ποπόβα, επισημαίνοντας ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχουν ήδη παραχθεί συγκεκριμένες ποσότητες του εμβολίου. Την ίδια ώρα, ενθαρρυντικά φαίνονται τα αποτελέσματα του πρώτου εμβολίου, Sputnik, στην ανάπτυξη αντισωμάτων.

Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια αρμόδια για το επιστημονικό έργο του Κέντρου Vector, κ. Γιελένα Γκαβρίλοβα, δήλωσε ότι κατά την ανάπτυξη του εμβολίου χρησιμοποιήθηκαν έξι από τις 10 υπάρχουσες στον κόσμο τεχνολογικές πλατφόρμες (πατέντες) τεχνικής παραγωγής εμβολίου.

Η Γκαβρίλοβα διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα ιογενές εμβόλιο, που έγινε στη βάση της γρίπης, της ιλαράς, καθώς και συνθετικών εμβολίων. Είπε επίσης ότι στο επιστημονικό κέντρο δοκίμασαν να αναπτύξουν ένα αδρανοποιημένο εμβόλιο.

Άδεια από τη Μόσχα πήρε το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο

Το κρατικό επιστημονικό κέντρο ιολογίας και βιοτεχνολογίας Vector έλαβε την άδεια από το υπουργείο Υγείας για τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών με εθελοντές. Ο πρώτος εθελοντής εμβολιάσθηκε στις 27 Ιουλίου. Η τελευταία ομάδα 20 εθελοντών που συμμετείχε στις κλινικές δοκιμές πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 8 Σεπτεμβρίου. Η κ. Ποπόβα ανακοίνωσε ότι οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου ολοκληρώθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος κ. Βλαντίμιρ Πούτιν στις 14 Οκτωβρίου είχε ανακοινώσει την επίσημη έγκριση του εμβολίου EpiVaCKorona. Tο επιστημονικό Κέντρο Vector θα ξεκινήσει τη Φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας με τη συμμετοχή 40.000 εθελοντών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ