ΦαρμακοRoche: Σημαντική αύξηση στη ζήτηση για οσελταμιβίρη (Tamiflu)

Roche: Σημαντική αύξηση στη ζήτηση για οσελταμιβίρη (Tamiflu)

- Advertisement -

Την ραγδαία αύξηση των καψακίων του φαρμακευτικού σκευάσματος οσελταμιβίρη (Tamiflu) επισημαίνει η φαρμακευτική επιχείρηση Roche Hellas, με αφορμή τα δημοσιεύματα για ελλείψεις από τα ράφια των φαρμακείων, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “υπάρχουν επαρκείς ποσότητες, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς μέσω των προβλεπόμενων καναλιών”.

Την ραγδαία αύξηση των καψακίων του φαρμακευτικού σκευάσματος οσελταμιβίρη (Tamiflu) επισημαίνει η φαρμακευτική επιχείρηση Roche Hellas
Tamiflu – Roche

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Roche Hellas για το Tamiflu: 

H Roche Hellas είναι μία φαρμακευτική εταιρεία που εστιάζει στην προαγωγή της καινοτομίας με σκοπό τη βελτίωση της υγείας των ασθενών. H οσελταμιβίρη (Tamiflu) είναι ένα αντιικό φάρμακο της Roche. Ενδείκνυται για τη θεραπεία της γρίπης σε ενήλικες και παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των τελειόμηνων νεογνών. Καθώς και για την πρόληψη της γρίπης σε ασθενείς ηλικίας ενός έτους και άνω.

Κάθε χρόνο παρατηρείται αύξηση στην κατανάλωση της οσελταμιβίρης (Tamiflu) για τη θεραπεία και πρόληψη της γρίπης κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης αυξάνεται.

Η διάθεση όλων των περιεκτικοτήτων των καψακίων του φαρμακευτικού σκευάσματος οσελταμιβίρη (Tamiflu) γίνεται σε επαρκείς ποσότητες, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς μέσω των προβλεπόμενων καναλιών.

Τις τελευταίες εβδομάδες, σημειώθηκε σημαντική αύξηση στη ζήτηση για οσελταμιβίρη (Tamiflu), ενώ υπήρξαν μερικές αναφορές στα ΜΜΕ για ασθενείς που δεν μπορούσαν να βρουν οσελταμιβίρη στα φαρμακεία.

Μετά την πρόσφατη απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών και της ενδοκοινοτικής διακίνησης της οσελταμιβίρης που εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) στις 27/01/2020, πιστεύουμε ότι έχουμε αρκετό απόθεμα για να καλύψουμε τις ανάγκες της Ελλάδας για τη φετινή περίοδο γρίπης.

Σας προτρέπουμε να ακολουθείτε την απόφαση του ΕΟΦ σχετικά με τη συνταγογράφηση της οσελταμιβίρης (Tamiflu). Καθώς επίσης και τις συστάσεις του θεράποντος ιατρού.

H Roche Hellas βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους αρμόδιους Φορείς. Στόχος είναι να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διάθεση του φαρμάκου στην ελληνική επικράτεια.

Σχετικά με τη Roche

Η Roche αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία παγκοσμίως στον Κλάδο Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Εστιάζει στην προαγωγή της επιστήμης με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Ο συνδυασμός της δυναμικής των Κλάδων Φαρμάκου και Διαγνωστικών υπό την ίδια στέγη, έχουν καταστήσει τη Roche ηγέτιδα στην εξατομικευμένη θεραπεία. Στρατηγική που έχει στόχο να προσφέρει σε κάθε ασθενή την κατάλληλη θεραπεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο. Διαθέτει ένα διευρυμένο φάσμα φαρμακευτικών θεραπειών στην ογκολογία, την ανοσολογία. Τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τις παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η Roche κατέχει επίσης ηγετική θέση παγκοσμίως στα in vitro διαγνωστικά και την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου. Καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ