Αξίζει να δειςRegeneron: Εξαγόρασε τα δικαιώματα αντικαρκινικού φαρμάκου της Sanofi

Regeneron: Εξαγόρασε τα δικαιώματα αντικαρκινικού φαρμάκου της Sanofi

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Στην αγορά του ανοσιακού-ογκολογικού φαρμάκου Libtayo συμφώνησε η Regeneron Pharmaceuticals από τον εταίρο της, Sanofi, έναντι ποσού το οποίο αγγίζει το 1,1 δισ. δολ., ανανεώνοντας τη συμφωνία με την οποία η γαλλική εταιρεία να εισέλθει εκ νέου στο χώρο της έρευνας για τον καρκίνο.

Στην αγορά του ανοσιακού-ογκολογικού φαρμάκου Libtayo συμφώνησε η Regeneron Pharmaceuticals από τον εταίρο της, Sanofi, έναντι ποσού το οποίο αγγίζει το 1,1 δισ. δολ., ανανεώνοντας τη συμφωνία με την οποία η γαλλική εταιρεία να εισέλθει εκ νέου στο χώρο της έρευνας για τον καρκίνο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Sanofi θα λάβει αμοιβή 900 εκατ. δολ. προκειμένου να μεταφέρει τα δικαιώματα του Libtayo στην Regeneron Pharmaceuticals στις ΗΠΑ, ενώ αναμένεται να λάβει άλλα 200 εκατ. δολ. σε επιπλέον αμοιβές, σε περίπτωση που το Libtayo λάβει συγκεκριμένες ρυθμιστικές εγκρίσεις και θα επιτύχει συγκεκριμένους στόχους στο πεδίο των πωλήσεων.

«Με τα παγκόσμια δικαιώματα, θα έχουμε την ελευθερία να διερευνήσουμε τις ευκαιρίες του pipeline μας με υπάρχοντες συνεργάτες και μελλοντικούς εταίρους», όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Regeneron, Len Schleifer, MD, Ph.D., χαρακτηρίζοντας «επιτακτικούς» τους λόγους της συμφωνίας.

Με το Libtayo να αποτελεί πεδίο συνεργασίας από το 2015, οι δύο φαρμακευτικές είχαν αναλάβει την ανάπτυξη του φαρμάκου στις ΗΠΑ, ενώ η Sanofi ανέλαβε και το μάρκετινγκ στον υπόλοιπο κόσμο.

Ανάπτυξη στον τομέα της ογκολογίας

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, οι δύο φαρμακευτικές διαχωρίζουν την πορεία τους μετά από 15 χρόνια συνεργασίας. Το 2019, αναδιάρθρωσαν το χαρτοφυλάκιο για το φάρμακο κατά της χοληστερόλης, Praluent και στο Kevzara για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Στη συνέχεια, το 2020, η Sanofi μεταβίβασε το μερίδιο 20% που κατείχε στην Regeneron.

«Το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο ογκολογίας διπλασιάστηκε μεταξύ 2019 και 2022 και τώρα περιλαμβάνει συνολικά 12 ενώσεις σε κλινικές δοκιμές, η καθεμία με μοναδικό μηχανισμό δράσης», όπως δήλωσε ο Bill Sibold, αντιπρόεδρος εξειδικευμένης φροντίδας της Sanofi και πρόεδρος της Βόρειας Αμερικής.

«Τα πρώτα μας βήματα με το Libtayo στην ανοσο-ογκολογία παρείχαν μια ισχυρή βάση για την ενίσχυση της προσπάθειας μας στον τομέα της ογκολογίας. Τώρα επικεντρωνόμαστε στην αξιοποίηση των εσωτερικών μας δυνατοτήτων και στην προώθηση μιας νέας γενιάς ογκολογικών φαρμάκων».

Η Regeneron, έχοντας κεφάλαια να επενδύσει, καθώς η θεραπεία αντισωμάτων για τον COVID-19 απέφερε 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, βλέπει πως με τα πλήρη δικαιώματα του Libtayo θα έχει την ευκαιρία να γίνει ένας σημαντικός «παίκτης» στον τομέα της ογκολογίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ