Αξίζει να δειςQulipta - AbbVie: Έγκριση FDA σε προληπτική θεραπεία της ημικρανίας

Qulipta – AbbVie: Έγκριση FDA σε προληπτική θεραπεία της ημικρανίας

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός 

«Πράσινο φως» έδωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στο Qulipta (atogepant) της φαρμακευτικής επιχείρησης AbbVie για την προληπτική θεραπεία της επεισοδιακής ημικρανίας σε ενήλικες.

«Πράσινο φως» έδωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στο Qulipta (atogepant) της φαρμακευτικής επιχείρησης AbbVie για την προληπτική θεραπεία της επεισοδιακής ημικρανίας σε ενήλικες.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το Qulipta (atogepant) είναι ο πρώτος και μοναδικός ανταγωνιστής του υποδοχέα πεπτιδίου (CGRP) που σχετίζεται με το γονίδιο καλσιτονίνης (gepant) και αναπτύχθηκε ειδικά για την προληπτική θεραπεία της ημικρανίας.

«Εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν με ημικρανία συχνά χάνουν αρκετές παραγωγικές ημέρες κάθε μήνα, εξαιτίας των εξουθενωτικών επεισοδίων ημικρανίας. Με μια ημερήσια δια του στόματος προληπτική θεραπεία, το Qulipta (atogepant) μειώνει τα επεισόδια ημικρανίας», όπως σημειώνει ο κ. Michael Severino, MD, αντιπρόεδρος και πρόεδρος της AbbVie.

«Είμαστε υπερήφανοι που η AbbVie είναι τώρα η μόνη φαρμακευτική εταιρεία που προσφέρει τρία σκευάσματα σε όλο το φάσμα για τη θεραπεία της ημικρανίας, τα οποία περιλαμβάνουν: Προληπτικές θεραπείες για χρόνια, επεισοδιακή ημικρανία και οξεία θεραπεία για κρίσεις ημικρανίας».

Κλινικά ευρήματα 

Η έγκριση του Qulipta (atogepant) της AbbVie υποστηρίζεται από τα δεδομένα του κλινικού προγράμματος που αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την ανεκτικότητα σε σχεδόν 2.000 ασθενείς που βίωναν 4 έως 14 ημέρες ημικρανίας το μήνα. Ταυτόχρονα, αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματα της μελέτης Phase 3 ADVANCE -που δημοσιεύτηκε στο The New England Journal- η μελέτη Φάσης 2β /3 και η Φάση 3 μακροπρόθεσμη μελέτη ασφάλειας.

«Όταν έχω κρίση ημικρανίας, η 5χρονη κόρη μου δεν καταλαβαίνει γιατί δεν μπορώ να την πάω σε πάρτι γενεθλίων ή στο πάρκο. Είναι αποκαρδιωτικό όταν πρέπει να της πω ότι πρέπει να παραμείνω μακριά της. Αισθάνομαι ότι τα μάτια μου θα “εκραγούν” από το κεφάλι μου», όπως δηλώνει ο κ. Κέλσι Όουενς, ένας εκ των συμμετεχόντων της δοκιμής ADVANCE που έζησε με ημικρανία για σχεδόν τρεις δεκαετίες.

«Στη διάρκεια της δοκιμής ενώ λάμβανα το Qulipta, είχα πολύ λιγότερες ημέρες κρίσεις ημικρανίας. Για πρώτη φορά δεν δυσκολεύομαι να κάνω τις καθημερινές μου δραστηριότητες. Δεν χρειάζεται να ανησυχώ τόσο πολύ ότι μια κρίση ημικρανίας θα με κάνει. να χάσω σημαντικά γεγονότα με την οικογένεια και τους φίλους μου».

Η ημικρανία είναι μια σύνθετη ασθένεια με επαναλαμβανόμενες κρίσεις. Συχνά χαρακτηρίζονται από έντονο πονοκέφαλο, με επιδείνωση των σχετικών συμπτωμάτων, όπως. ακραία ευαισθησία στο φως, τον ήχο ή ακόμα και ναυτία.

Επηρεάζει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 39 εκατομμυρίων ανθρώπων μόνο στις ΗΠΑ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ