Ροή ΕιδήσεωνPfizer - Παχυσαρκία: Εγκαταλείπει την ανάπτυξη του danuglipron

Pfizer – Παχυσαρκία: Εγκαταλείπει την ανάπτυξη του danuglipron

- Advertisement -

Εγκαταλείπει η φαρμακευτική επιχείρηση Pfizer την ανάπτυξη του πειραματικού φαρμάκου danuglipron για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, μετά από υψηλές γαστρεντερικές παρενέργειες, ενόσω πέτυχαν μείωση βάρους έως και 13% σε διάστημα 32 εβδομάδων.

Εγκαταλείπει η φαρμακευτική επιχείρηση Pfizer την ανάπτυξη του πειραματικού φαρμάκου danuglipron για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, μετά από υψηλές γαστρεντερικές παρενέργειες, ενόσω πέτυχαν μείωση βάρους έως και 13% σε διάστημα 32 εβδομάδων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με το Bloomberg πάνω από τους μισούς ασθενείς που συμμετείχαν σε μελέτη μεσαίου σταδίου για το φάρμακο danuglipron αναγκάστηκαν να σταματήσουν τη λήψη τουμ λόγω ναυτίας και εμέτου.

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε δοκιμή τελικού σταδίου του χαπιού danuglipron για την παχυσαρκία, το οποίο θα λαμβανόταν σε δύο δόσεις ημερησίως.

Τα φάρμακα για την απώλεια βάρους που έχουν αναπτύξει οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις Eli Lilly και Novo Nordisk έχουν αποδειχθεί «χρυσοφόρα» για τις δύο εταιρείες, έχοντας προσελκύσει το ενδιαφέρον ανταγωνιστών που προσπαθούν να αποκομίσουν μερίδιο από τη νέα αγορά που αναπτύσσεται με υψηλές ταχύτητες. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, αναμένεται να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια εντός των επόμενων επτά ετών.

Σύμφωνα με το Bloomberg οι ασθενείς που μετείχαν στην μελέτη έχασαν έως και 13% του σωματικού τους βάρους σε 32 εβδομάδες. Ωστόσο το ζητούμενο για τους ερευνητές ήταν να επιτευχθεί απώλεια βάρους κατά τουλάχιστον 15% επίδοση, που σημειώνει το πειραματικό χάπι που αναπτύσσει η Lilly.

Όχι αρκούντως ανταγωνιστικό

«Τα δεδομένα υπογραμμίζουν την πολύ ανταγωνιστική φύση της κατηγορίας των φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας», με τη Lilly και τη Novo να είναι πολύ μπροστά, δήλωσε ο αναλυτής της Mizuho Jared Holz σε ενημερωτικό του σημείωμα. Το χάπι της Pfizer «δεν φαίνεται αρκούντως ανταγωνιστικό», όπως σημείωσε.

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν στη μελέτη ήταν ναυτία, έμετος και διάρροια. Η Pfizer ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την ανάπτυξη μιας έκδοσης του φαρμάκου που θα λαμβάνεται μία φορά την ημέρα (ενώ δοκιμάζονταν η έκδοση με χορήγηση δύο φορές την ημέρα) ώστε να βελτιωθεί η ανεκτικότητά του. Τα αποτελέσματα από αυτή την έκδοση αναμένονται το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer αναζητά νέα προϊόντα για να καλύψει το τεράστιο κενό που άφησε η εξασθένιση της πανδημίας. Η Pfizer μείωσε το εύρος των ετήσιων προβλέψεων για τις πωλήσεις της κατά 9 δισεκατομμύρια δολάρια στις 13 Οκτωβρίου, επικαλούμενη την πτώση των πωλήσεων των εμβόλων Covid-19 και του χαπιού Paxlovid της εταιρείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ