Αξίζει να δειςPalforzia: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την αλλεργία στα φιστίκια

Palforzia: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την αλλεργία στα φιστίκια

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

«Πράσινο φως» λαμβάνει η πρώτη θεραπεία για την παιδική αλλεργία στα φιστίκια από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), εγκρίνοντας τη διάθεση του AR101 ή Palforzia. Πρόκειται για μια ανοσοθεραπεία με χορήγηση δια του στόματος μικροσκοπικών αλλά αυξανόμενων ποσοτήτων πρωτεΐνης αραχίδων (φιστίκια) σε περίοδο διάρκειας έξι μηνών, υπό ιατρική παρακολούθηση.

«Πράσινο φως» λαμβάνει η πρώτη θεραπεία για την παιδική αλλεργία στα φιστίκια από τον FDA, εγκρίνοντας το Palforzia

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μετά το πέρας του εξαμήνου, οι χρήστες θα πρέπει να λαμβάνουν μία ημερήσια δόση ώστε να έχουν την δυνατότητα ανοχής σε ακούσια έκθεση σε ξηρούς καρπούς. Η αγωγή δεν αποτελεί θεραπεία και οι παραγωγοί του φαρμάκου προειδοποιούν για πιθανό κίνδυνο μιας δυνητικά θανατηφόρας αναφυλακτικής αντίδρασης.

Επίσης, οι ασθενείς θα πρέπει να συνεχίσουν να αποφεύγουν τα φιστίκια από τη διατροφή τους. Τα φιστίκια είναι ένας από τους πιο κοινούς αλλεργιογόνους παράγοντες στις ΗΠΑ. Ο αριθμός των ατόμων που επηρεάζονται στον δυτικό κόσμο αυξάνεται τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι δοκιμές για την απευαισθητοποίηση ασθενών με αλλεργίες στα φιστίκια έχουν προηγουμένως γίνει τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες χώρες. Το συγκεκριμένο φάρμακο είναι το πρώτο που έχει εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Η δια του στόματος ανοσοθεραπεία ενδείκνυται για τον περιορισμό των αλλεργικών αντιδράσεων, συμπεριλαμβανομένης της αναφυλαξίας.

Ηλικίες μεταξύ 4 έως 17 ετών 

Το Palforzia έλαβε έγκριση για χρήση σε ασθενείς με επιβεβαιωμένη αλλεργία στα φιστίκια. Το Palforzia, το οποίο έχει εγκριθεί για χρήση σε ασθενείς ηλικίας μεταξύ 4 και 17 ετών.

Έχει τη μορφή σκόνης που μπαίνει στα τρόφιμα. Πέρυσι, οι επιστήμονες στο King’s College του Λονδίνου ανέφεραν ότι η ανοσοθεραπεία από το στόμα προσέφερε «προστασία αλλά όχι θεραπεία» στην αλλεργία από φιστίκια. Η αγωγή να είναι αποτελεσματική μόνο εφόσον οι ασθενείς συνέχιζαν να λαμβάνουν μικρές ποσότητες αλλεργιογόνου.

Το Palforzia ανήκει στην Aimmune Therapeutics, Inc. Πρόκειται για μια βιοφαρμακευτική εταιρεία που ειδικεύεται σε θεραπείες για τις αλλεργίες τροφίμων δυνητικά απειλητικές για τη ζωή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ