Αξίζει να δειςNovo: Συμβιβασμός σε 2 αγωγές για πώληση συνθετικού Ozempic

Novo: Συμβιβασμός σε 2 αγωγές για πώληση συνθετικού Ozempic

- Advertisement -

Δύο από τις δώδεκα αγωγές κατά μη εξουσιοδοτημένων πωλητών και παραγωγών σύνθετων εκδόσεων των θεραπειών απώλειας βάρους με σεμαγλουτίδη έχει διευθετήσει η φαρμακευτική επιχείρηση Novo Nordisk.

  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Δύο από τις δώδεκα αγωγές κατά μη εξουσιοδοτημένων πωλητών και παραγωγών σύνθετων εκδόσεων των θεραπειών απώλειας βάρους με σεμαγλουτίδη έχει διευθετήσει η φαρμακευτική επιχείρηση Novo Nordisk.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως ανακοίνωσε η Novo Nordisk, έχει καταλήξει σε εμπιστευτικούς διακανονισμούς με δύο παραγωγούς των σύνθετων εκδόσεων μεγα-blockbuster θεραπειών σεμαγλουτίδης Ozempic και Wegovy από την Φλόριντα.

Τον περασμένο Ιούνιο, η Novo Nordisk κατέθεσε αγωγές για παραβίαση των εμπορικών σημάτων της εναντίον πέντε πωλητών των εκδόσεων GLP-1 για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Το Cosmetic Laser Professionals Med Spa της Ekzotica Corp. στο Μαϊάμι και το Nuvida Rx Weight Loss στο Tallahassee της Effinger Health είναι οι δύο πρώτες εταιρείες που έχουν επιλύσει τις υποθέσεις τους.

Σύμφωνα με τα ασφαλιστικά μέτρα, οι πωλητές θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα εμπορικά σήματα της Novo και συμφώνησαν να ενημερώσουν το κοινό για 12 μήνες ότι οι σύνθετες εκδόσεις των φαρμάκων δεν πληρούν τα πρότυπα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας που απαιτούνται από τον FDA για τα εγκεκριμένα του φάρμακα.

Ανησυχίες για την ασφάλεια

«Οι παράνομες πρακτικές μάρκετινγκ των κατηγορουμένων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης παραπλανητικής διαφήμισης και εμπορικών σημάτων Novo Nordisk σε σχέση με αυτές τις πρακτικές, έχουν δημιουργήσει σύγχυση στους καταναλωτές, καθώς και πιθανές ανησυχίες για την ασφάλεια τους», όπως ανέφερε η Novo Nordisk σε δήλωση της.

«Σύμφωνα με τη δέσμευσή μας για την ασφάλεια των ασθενών, η Novo Nordisk θα συνεχίσει να κινεί νομικά μέτρα κατά άλλων οντοτήτων που εμπλέκονται σε παρόμοιες πρακτικές» όπως σημειώνει η φαρμακευτική.

Συνολικά, εξακολουθούν να εκκρεμούν 10 αγωγές κατά ιατρικών σπα και κλινικών για την απώλειας βάρους που πωλούν σύνθετες εκδόσεις των θεραπειών.

Τον Μάιο του περασμένου έτους, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προειδοποίησε τους καταναλωτές ότι τα φαρμακεία με σύνθετες ουσίες – στα οποία επιτρέπεται να κάνουν αντίγραφες εκδόσεις φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη – παρήγαγαν Ozempic και Wegovy που δεν περιείχαν εγκεκριμένα συστατικά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, βρέθηκαν σύνθετες ουσίες που χρησιμοποιούν αλατώδεις μορφές σεμαγλουτίδης, που δεν έχουν αποδειχθεί ασφαλείς ή αποτελεσματικές.

Τον Σεπτέμβριο, η φαρμακευτική Eli Lilly υπέβαλε οκτώ αγωγές σε πέντε πολιτείες εναντίον εταιρειών που ισχυρίζονταν ότι πωλούν ή παράγουν σύνθετες εκδόσεις του tirzepatide, του δραστικού συστατικού στις πωλήσεις θεραπειών παχυσαρκίας Mounjaro και Zepbound.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ