ΦάκελοιΔιαβήτηςNovo Nordisk: Εγκρίθηκε στην Ευρώπη η ινσουλίνη aspart ταχείας δράσης

Novo Nordisk: Εγκρίθηκε στην Ευρώπη η ινσουλίνη aspart ταχείας δράσης

- Advertisement -

Την επέκταση της ένδειξης της ινσουλίνης aspart ταχείας δράσης για τη θεραπεία του διαβήτη σε εφήβους και παιδιά (ηλικίας ενός έτους και άνω) ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε η Novo Nordisk. Η επέκταση αυτή έρχεται να συμπληρώσει την προηγούμενη ένδειξη, η οποία αφορούσε αποκλειστικά τους ενήλικες.

Την επέκταση της ένδειξης της ινσουλίνης aspart ταχείας δράσης για τη θεραπεία του διαβήτη σε εφήβους και παιδιά (ηλικίας ενός έτους και άνω) ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε η Novo Nordisk
Novo Nordisk

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διευρύνει την ένδειξη της ινσουλίνης aspart ταχείας δράσης, καθιστώντας τη διαθέσιμη σε αυτό το νεότερο σε ηλικία πληθυσμό» είπε ο Mads Krogsgaard Thomsen, executive vice president και chief science officer της Novo Nordisk. «Με αυτή την ευρύτερη ένδειξη, ελπίζουμε ότι οι έφηβοι και τα παιδιά ηλικίας ενός έτους και άνω θα βρουν την ινσουλίνη aspart ταχείας δράσης ως μια καλή επιλογή για τη θεραπεία του διαβήτη τους».

Για αυτή την παιδιατρική ένδειξη, συστήνεται η χορήγηση της ινσουλίνης aspart ταχείας δράσης να γίνεται πριν από το γεύμα. Δηλαδή 0-2 λεπτά πριν από την έναρξη του γεύματος.

Ωστόσο, η ινσουλίνη aspart ταχείας δράσης μπορεί να χορηγηθεί και έως 20 λεπτά μετά την έναρξη του γεύματος (μεταγευματική χορήγηση) σε περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχει αβεβαιότητα για τη λήψη του γεύματος.

Συστήνεται στενή παρακολούθηση των επιπέδων της γλυκόζης αίματος όταν η ινσουλίνη aspart ταχείας δράσης χορηγείται μεταγευματικά στο δείπνο προκειμένου να αποφευχθεί η βραδινή υπογλυκαιμία (χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα).

Σχετικά με την ινσουλίνη aspart ταχείας δράσης

Η ινσουλίνη aspart ταχείας δράσης είναι η μόνη εγκεκριμένη, νέας γενιάς, ενέσιμη γευματική ινσουλίνη υπέρ-ταχείας δράσης. Σε σύγκριση με τη συμβατική μορφή της ινσουλίνης aspart, η ινσουλίνη aspart ταχείας δράσης είναι η ινσουλίνη aspart σε ένα καινοτόμο σκεύασμα στο οποίο έχουν προστεθεί δύο έκδοχα: η Βιταμίνη Β3 (νικοτιναμίδιο), για την αύξηση της ταχύτητας απορρόφησης, και ένα φυσικό αμινοξύ (L-Αργινίνη) για λόγους σταθερότητας.

Η ινσουλίνη ταχείας δράσης ενδείκνυται για τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη σε ενήλικες. Σε εφήβους και παιδιά ηλικίας ενός έτους και άνω.

Σχετικά με την Novo Nordisk

Η Novo Nordisk είναι μια εταιρεία με παγκόσμια παρουσία στον τομέα της υγείας. Με περισσότερα από 95 χρόνια καινοτομίας και πρωτοπορίας στη θεραπεία του διαβήτη. Με βάση αυτήν την κληρονομιά, απέκτησε την εμπειρία αλλά και την ικανότητα να συμβάλλει στην καταπολέμηση και άλλων σοβαρών χρόνιων παθήσεων. Όπως η αιμορροφιλία, οι διαταραχές ανάπτυξης και η παχυσαρκία. Με έδρα τη Δανία, απασχολεί περίπου 43.200 εργαζόμενους σε 80 χώρες. Τα προϊόντα της κυκλοφορούν σε περισσότερες από 170 χώρες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ