ΕπιχειρηματικάMylan: Ολοκληρώθηκε η διάθεση του αντιγριπικού εμβολίου 2019-2020

Mylan: Ολοκληρώθηκε η διάθεση του αντιγριπικού εμβολίου 2019-2020

- Advertisement -

Εγκαίρως και εξ’ ολοκλήρου έχει παραδώσει η Mylan το σύνολο των προβλεπόμενων προμηθειών του αντιγριπικού εμβολίου, τόσο προς τους παρόχους υπηρεσιών υγείας όσο και τους ασθενείς. H Mylan Ελλάδος ανταποκρίθηκε στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς παρέχοντας όλη την προκαθορισμένη ποσότητα των αντιγριπικών εμβολίων και επιπλέον ανταποκρίθηκε στην αυξημένη ζήτηση με επιπρόσθετη ποσότητα, μετά από αίτημα των αρχών.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το ζήτημα της έγκαιρης κάλυψης της αγοράς υπήρξε ιδιαίτερα σοβαρό φέτος λόγω των συχνών μεταλλάξεων του ιού και της δυσκολίας στην απομόνωση των κατάλληλων στελεχών για να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή των εμβολίων. Ωστόσο, παρά τις πολλαπλές προκλήσεις, το αντιγριπικό εμβόλιο της Mylan ήταν διαθέσιμο στους ασθενείς ήδη από τις τελευταίες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Με τo τετραδύναμο αντιγριπικό εμβόλιο η Mylan έθεσε σε ετοιμότητα ένα πλάνο έκτακτης ανάγκης με σκοπό την ταχεία ανταπόκριση στην καθυστερημένη αναφορά των στελεχών της γρίπης. Αλλά και την έγκαιρη διαθεσιμότητα των εμβολίων στους πολίτες.

Ο κ. Γιώργος Παναγάκης, Γενικός Διευθυντής της Mylan στην Ελλάδα και την Κύπρο, σχολίασε: «Κάθε χρόνο, η εποχική γρίπη μπορεί να προκαλέσει βαριά ασθένεια. Ακόμη και θανάτους, ειδικά στους πληθυσμούς υψηλού κινδύνου. Μία από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι η δυνατότητα έγκαιρης προμήθειας των εμβολίων μας στους επαγγελματίες υγείας και τους πολίτες. Η φετινή χρονιά υπήρξε ιδιαίτερη πρόκληση λόγω των καθυστερημένων συστάσεων των στελεχών. Ωστόσο η Mylan παρέδωσε έγκαιρα όλη τη διαθέσιμη ποσότητα των εμβολίων ».

Προσήλωση στην καταπολέμηση της γρίπης

Για περισσότερα από 60 χρόνια, η Mylan είναι δεσμευμένη στην αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού ζητήματος της δημόσιας υγείας. Με το αντιγριπικό εμβόλιο, η Mylan αποδεικνύει την αφοσίωσή της στους επαγγελματίες υγείας, στα φαρμακεία και στις αρχές. Με την έγκαιρη παράδοση όλης της διαθέσιμης ποσότητας του αντιγριπικού εμβολίου συμβάλλει καθοριστικά στην πραγματοποίηση των εθνικών προγραμμάτων ανοσοποίησης.

Γρίπη, ένα σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας

Κάθε χρόνο, η εποχική γρίπη, μια μεταδοτική ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει βαριά νόσηση ή ακόμη και θάνατο στους πληθυσμούς υψηλού κινδύνου. Προσβάλλει το 5–10% των ενηλίκων και το 20–30% των παιδιών. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), υπολογίζεται ότι οι ετήσιες επιδημίες οδηγούν σε 3-5 εκατομμύρια περιστατικά βαριάς ασθένειας. Ενώ προκαλούν έως και 650.000 θανάτους παγκοσμίως. Η γρίπη είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για ευπαθή άτομα. Άτομα τα οποία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο βαριάς νόσου ή επιπλοκών. Όπως οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, οι έγκυοι, οι επαγγελματίες υγείας, καθώς και τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 μηνών και 5 ετών. Σύμφωνα με τις συστάσεις του Π.Ο.Υ, ο εμβολιασμός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προστασίας κατά της γρίπης.

Σχετικά με το αντιγριπικό εμβόλιο της Mylan

Η Mylan, με το αντιγριπικό της εμβόλιο συμβάλλει στη συνεχιζόμενη προστασία των οικογενειών και των κοινοτήτων κατά της γρίπης. Το αντιγριπικό εμβόλιο της Mylan ενδείκνυται για την προφύλαξη από τη γρίπη, ιδιαίτερα για τα άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο επιπλοκών. Το αντιγριπικό εμβόλιο της Mylan ενδείκνυται για ενήλικες και παιδιά από 3 ετών και άνω.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ