Αξίζει να δειςModerna- Merck: Κοινή ανάπτυξη εμβολίου mRNA για το μελάνωμα

Moderna- Merck: Κοινή ανάπτυξη εμβολίου mRNA για το μελάνωμα

- Advertisement -

Τη σύναψη συμφωνίας για την από κοινού ανάπτυξη και διάθεση εμβολίου mRNA, που δοκιμάζεται επί του παρόντος σε συνδυασμό με αντικαρκινικό φάρμακο, για την αντιμετώπιση του μελανώματος ανακοίνωσαν οι αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες Moderna και Merck.

Τη σύναψη συμφωνίας για την από κοινού ανάπτυξη και διάθεση εμβολίου mRNA, που δοκιμάζεται επί του παρόντος σε συνδυασμό με αντικαρκινικό φάρμακο, για την αντιμετώπιση του μελανώματος ανακοίνωσαν οι αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες Moderna και Merck

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με το Reuters, η Moderna και η Merck (γνωστή ως MSD εκτός Βορείου Αμερικής) συνεργάζονται από το 2016 για την ανάπτυξη εμβολίων κατά του καρκίνου.

Η Merck θα καταβάλει 250 εκατομμύρια δολάρια στη Moderna για να ενεργοποιήσει την οψιόν που προβλεπόταν στο ξεκίνημα της συνεργασίας τους και να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο και – εφόσον όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τις προσδοκίες – στη διάθεσή του σκευάσματος στην αγορά.

Μετά την γνωστοποίηση της συμφωνίας, η μετοχή της Moderna σημείωνε άλμα 11% στα μέσα της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου στη Νέα Υόρκη.

Το πειραματικό εμβόλιο της Moderna δοκιμάζεται σε συνδυασμό με την ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου της Merck, το Keytruda, σε μια δοκιμή μεσαίου σταδίου για τη θεραπεία ασθενών με μελάνωμα.

Με το μέγεθος της αγοράς εμβολίων κατά της COVID-19 να αναμένεται να συρρικνωθεί στα επόμενα χρόνια, από τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν το 2021, η Moderna έχει εναποθέσει τις ελπίδες της σε νέα εμβόλια, τα οποία αφορούν τη γρίπη και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό.

Στο τέλος του έτους τα αποτελέσματα 

H Moderna, μια από τις πρώτες εταιρείες που ανέπτυξαν εμβόλιο mRNA κατά της Covid-19, θεωρεί ότι η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για θεραπείες κατά της γρίπης, του ιού HIV, αυτοάνοσων νοσημάτων, καρδιαγγειακών παθήσεων και πολλών μορφών καρκίνου.

Τα αποτελέσματα της 2ης φάσης των δοκιμών του εμβολίου mRNA σε συνδυασμό με το Keytruda για την αντιμετώπιση μελανώματος, αναμένονται μέχρι το τέλος του έτους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ