Αξίζει να δειςΚορωνοϊός: Πριν από το εμβόλιο της Οξφόρδης έρχεται εκείνο της Pfizer

Κορωνοϊός: Πριν από το εμβόλιο της Οξφόρδης έρχεται εκείνο της Pfizer

- Advertisement -

Έως τα Χριστούγεννα αναμένεται -εκτός απροόπτου- να είναι έτοιμο για διανομή το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, που αναπτύσσει η φαρμακευτική επιχείρηση Pfizer.

Έως τα Χριστούγεννα αναμένεται -εκτός απροόπτου- να είναι έτοιμο για διανομή το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, που αναπτύσσει η φαρμακευτική επιχείρηση Pfizer.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης, θεωρώντας ότι το εμβόλιο που παρασκευάζει ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech θα είναι διαθέσιμο πριν από τα αποτελέσματα του αντίστοιχου εμβολίου κατά του κορωνοϊού που παρασκευάζουν η AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπως αναφέρουν οι Times του Λονδίνου.

Η κυβέρνηση Τζόνσον έχει εξασφαλίσει έως και 30 εκατ. δόσεις του εμβολίου. Οι πρώτες δόσεις του οποίου προορίζονται για τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, με τον Θεσσαλονικό διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, κ. Άλμπερτ Μπουρλά, να σημειώνει ότι το εμβόλιο διανύει «το τελευταίο μίλι». Μάλιστα, όπως σημειώνει ο κ. Μπουρλά, αναμένονται αποτελέσματα σε λίγες εβδομάδες.

H Pfizer σχεδιάζει να ζητήσει έκτακτη έγκριση του εμβολίου της από τις αρμόδιες εποπτικές Αρχές περί τα τέλη Νοεμβρίου. Το εμβόλιο είναι ένα από τα έξι υποψήφια που βρίσκονται σε φάση κλινικών δοκιμών. Στα εμβόλια έχει εξασφαλίσει πρώιμη πρόσβαση η βρετανική κυβέρνηση. Η Pfizer ελπίζει να έχει παραγάγει 100 εκατ. δόσεις μέχρι το τέλος του έτους, αν το εμβόλιο περάσει τις σχετικές δοκιμές και αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό. Ταυτόχρονα, σχεδιάζει άλλο ένα δισ. δόσεων για το ερχόμενο έτος.

Κλινικές δοκιμές

Η Pfizer που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και η γερμανική BioNTech θεωρούνται πρωτοπόροι στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, μαζί με τη Moderna και την AstraZeneca.

Ο κ. Μπουρλά τον περασμένο μήνα ισχυρίσθηκε ότι η Pfizer και η BioNTech έχουν πιθανότητες 60% να γνωρίζουν την αποτελεσματικότητά του ακόμη πειραματικού εμβολίου τους έως τα τέλη Οκτωβρίου.

«Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα λειτουργεί, σημαίνει ότι θα ξέρουμε εάν λειτουργεί», ξεκαθάρισε. Ο χρόνος των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών εξαρτάται από αρκετά άτομα στην μελέτη. Ωστόσο, τα θετικά αποτελέσματα θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για πιθανή έγκριση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ