ΦαρμακοΚορωνοϊός: «Μαραθώνιος» για το εμβόλιο - Έτοιμο σε 12 με 18 μήνες

Κορωνοϊός: «Μαραθώνιος» για το εμβόλιο – Έτοιμο σε 12 με 18 μήνες

- Advertisement -

Σε πραγματικό «μαραθώνιο» επιδίδονται πλέον οι ερευνητές ανά τον κόσμο προκειμένου να δημιουργήσουν, το συντομότερο, ένα εμβόλιο που θα καταστείλει την επιδημία που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Σε πραγματικό «μαραθώνιο» επιδίδονται πλέον οι ερευνητές ανά τον κόσμο προκειμένου να δημιουργήσουν, το συντομότερο, ένα εμβόλιο που θα καταστείλει την επιδημία που προκαλεί ο κορωνοϊός.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τον κ. Αντονι Φαούτσι, διοικητή του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων (CDC), η δημιουργία του εμβολίου είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η επιστημονική και ιατρική κοινότητα σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό.

Στην «κούρσα» του εμβολίου για τον κορωνοϊό έχουν ήδη μπει δυναμικά Ρώσοι επιστήμονες.

Ερωτηθείς για τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να φτάσουμε σε ένα εμβόλιο για την επιδημία που προκαλεί ο κορωνοϊός, ο κ. Φαούτσι υποστήριξε ότι οι κλινικές δοκιμές πιθανότατα θα ξεκινήσουν μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα.

Ο κ. Φαούτσι σημείωσε στη συνέχεια ότι «υπάρχουν πολλά υποψήφια εμβόλια για τον κορωνοϊό και ένα πρωτότυπο». Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι παρόλο που οι επιστήμονες «τρέχουν» σε χρόνους – ρεκόρ, υπάρχουν αναγκαίες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Ασφάλεια εμβολίου

Μετά τις πρώτες κλινικές δοκιμές θα πρέπει να φανεί αν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό είναι ασφαλές, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν δοκιμές σε κάποιες χιλιάδες ατόμων.

«Κάθε περίπτωση θα πάρει 6 με 8 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί στην επιδημία που προκαλεί ο κορωνοϊός σε λιγότερο από 12 με 18 μήνες (σ.σ. από σήμερα) υπογράμμισε ο διοικητής του CDC.

Ο κ. Φαούτσι προσέθεσε ότι «για τους επόμενους έξι μήνες με έναν χρόνο δεν θα μπορούμε να βασιστούμε στο εμβόλιο σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό». Τα θετικά νέα, ωστόσο, όπως είπε o κ. Φαούτσι, είναι ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο οι δοκιμές για αντιβιοτικά σκευάσματα που είναι ήδη διαθέσιμα. Αναμένεται να φανεί αν λειτουργούν για τον κορωνοϊό. Ένα από αυτά είναι το Remdesevir που είχε χρησιμοποιηθεί για τον ιό Εμπολα.

Κορωνοϊός: Οι δηλώσεις του κ. Αντονι Φαούτσι περί του εμβολίου:

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ