Αξίζει να δειςΗ χρυσή 5άδα πωλήσεων το 2025: Merck, BMS, Pfizer, Celgene & AbbVie

Η χρυσή 5άδα πωλήσεων το 2025: Merck, BMS, Pfizer, Celgene & AbbVie

- Advertisement -
  • Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Πέντε φαρμακευτικοί κολοσσοί (Merck, BMS, Pfizer, Celgene και AbbVie) φιγουράρουν στη λίστα με τα «χρυσοφόρα» σκευάσματα και τις κορυφαίες πωλήσεις παγκοσμίως, το 2025.

Πέντε φαρμακευτικοί κολοσσοί (Merck, BMS, Pfizer, Celgene και AbbVie) φιγουράρουν στη λίστα με τα «χρυσοφόρα» σκευάσματα και τις κορυφαίες πωλήσεις παγκοσμίως, το 2025.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η φαρμακευτική επιχείρηση Merck (γνωστή στην Ελλάδα ως MSD) φιγουράρει στην πρώτη θέση. Η πρόβλεψη αφορά το σκεύασμα Keytruda, με εκτιμώμενες πωλήσεις 22,5 δισ. δολ. Το πολλά υποσχόμενο σκεύασμα που ανήκει στην κατηγορία ανοσοθεραπείας, εξασφαλίζει το «χρυσό» μετάλλιο, με πρόβλεψη για σταθερά ανοδική πορεία της φαρμακευτική επιχείρησης στα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ανάλυσης της GlobalData, στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Eliquis, με εκτιμώμενες πωλήσεις 18,7 εκατ. ευρώ. Αρχικά, το αντιπηκτικό σκεύασμα Eliquis, λανσαρίστηκε το 2013 από την Bristol-Myers Squibb (BMS) και την Pfizer. Το Eliquis είχε λάβει πρώτη έγκριση για τη θεραπεία των εγκεφαλικών επεισοδίων, σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή.

Στην τρίτη φιγουράρει το Revlimid της φαρμακευτικής επιχείρησης Celgene, με εκτιμώμενες πωλήσεις 12,4 εκατ. δολ. Το Revlimid είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του πολλαπλού μυελώματος, των μυελοδυσπλαστικών συνδρόμων και του λεμφώματος από κύτταρα του μανδύα. Είναι παθήσεις που προσβάλλουν τα ερυθροκύτταρα και τον μυελό των οστών.

Ώθηση στην BMS

Το φαρμακευτικό σκεύασμα Opdivo αναμένεται να δώσει επιπλέον σημαντική ώθηση ανάπτυξης στην Bristol Myers Squib. Σύμφωνα με τα στοιχεία ανάλυσης της GlobalData, οι πωλήσεις του αναμένεται να φτάσουν στα 12 δις. δολ. το 2025. Πρόσφατα, αποτελέσματα μελέτης που παρουσίασε η Bristol Myers Squibb, κατέδειξαν ότι περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με προχωρημένο μελάνωμα που έλαβαν θεραπεία με Opdivo και Yervoy παρέμεναν εν ζωή μετά από πέντε χρόνια.

Τη «χρυσή» πεντάδα συμπληρώνει το φαρμακευτικό σκεύασμα Imbruvica που αναπτύσσεται από την AbbVie και την Johnson & Johnson

Τη «χρυσή» πεντάδα συμπληρώνει το φαρμακευτικό σκεύασμα Imbruvica που αναπτύσσεται από την AbbVie και την Johnson & Johnson. Οι πωλήσεις του Imbruvica αναμένεται να ανέλθουν σε 11,9 δισ. δολ. Στις αρχές του έτους, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε νέα έγκριση στο Imbruvica. Έγκριση ως θεραπεία πρώτης γραμμής κατά της χρόνιας λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας (CLL). Το «πράσινο φως» που δίδεται από τον αμερικανικό ρυθμιστή στη 10η ένδειξη του Imbruvica. Η ένδειξη αφορά το σχήμα του αναστολέα BTK Imbruvica (ibrutinib), συνδυαστικά με το φάρμακο Gazyva (obinutuzumab) της Roche για τη χρόνια λεμφοκυτταρική λευχαιμία (CLL). Την πιο κοινή μορφή λευχαιμίας. Η έγκριση βασίζεται στα αποτελέσματα της μελέτης φάσης III iLLUMINATE, που παρουσιάστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο στη συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Αιματολογίας (ASH 2018).

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ